Η ημέρα που καλείται να «μιλήσει» ο λαός έφτασε, μιας και οι εκλογές διεξάγονται σήμερα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Κόντρες, αντεκλήσεις, φωνές, επιθέσεις σε πολιτικό και… προσωπικό επίπεδο συνέθεσαν το κλίμα των εκλογών όλο το προηγούμενο διάστημα. Η Νέα Δημοκρατία ελπίζει σε μια μεγάλη διαφορά ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στην μεγάλη ανατροπή που είτε θα τον φέρει πρώτο είτε σε πολύ κοντινή απόσταση από την ΝΔ.

Συνολικά 9.922.294 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι (4.810.075 άνδρες, 5.112.219 γυναίκες) πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τους νέους τους εκπροσώπους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στα περιφερειακά, δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια.

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί προβλήματα σε εκλογικά κέντρα, αφού σε κάποια δεν έχει εμφανιστεί κανείς από την εφορευτική επιτροπή.

Για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2002 και μετά. Το εκλογικό τους δικαίωμα θα ασκήσουν για πρώτη φορά 528.997 εκλογείς, εκ των οποίων οι 17χρονοι είναι 106.760.

Εδώ μπορείτε να δείτε που ψηφίζετε, προκειμένου να αποφύγετε… δυσάρεστες εκπλήξεις. Επίσης καλό είναι να ξέρετε και πόσους σταυρούς βάζετε σε κάθε κάλπη.

https://www.newsit.gr/ekloges/ekloges-2019-live-i-maxi-tis-kalpis-lepto-pros-lepto-osa-symvainoun-sta-eklogika-tmimata/2788299/

Προηγούμενο άρθροΚάννες: Η στιγμή που ο Βασίλης Κεκάτος κερδίζει το Χρυσό Φοίνικα (βίντεο)
Επόμενο άρθροΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ