Με διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να βγει στην τηλεόραση και να ζητήσει από τους ταραξίες που είναι μέσα και έξω από το Καπιτώλιο να σταματήσουν την δράση τους.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Αυτή την ώρα η Δημοκρατία μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μία επίθεση χωρίς προηγούμενο, επίθεση στους εκπροσώπους του έθνους, στους αστυνομικούς στους ανθρώπους και τους υπαλλήλους που υπηρετούν το Καπιτώλιο.

Οι σκηνές που βλέπουμε δεν αντανακλούν τις αξίες και τις βασικές αρχές της δημοκρατίας της Αμερικής. Ένας μικρός αριθμός ακραίων έχει προκαλέσει χάος. Τους καλώ να κάνουν πίσω. Τα λόγια ενός προέδρου έχουν μεγάλη σημασία. Καλώ τον πρόεδρο Τραμπ να βγει στην εθνική τηλεόραση τώρα να πράξει όσα έχει ορκιστεί και να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά που βλέπουμε. Είμαι σοκαρισμένος για όσα συμβαίνουν στο έθνος μας».

Μετά από το διάγγελμα Μπάιντεν ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε ένα βίντεο ενός λεπτού για να πει σε αυτούς που δημιούργησαν σκηνές χάους στο Καπιτώλιο να φύγουν και να υπάρξει ειρήνη. Στο μήνυμά του βέβαια τονίζει για ακόμη μία φορά ότι τους έκλεψαν τις εκλογές και ότι κατανοεί την αγανάκτηση του κόσμου.

«Ξέρω ότι πονάτε, είχαμε μια εκλογή που εκλάπη από εμάς και όλοι το γνωρίζουν. Αλλά πρέπει να πάτε σπίτι τώρα, πρέπει να έχουμε ειρήνη, να σεβαστούμε τους εκπροσώπους του νόμου και της τάξης» ακούγεται να λέει στο μήνυμά του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: eleftherostypos.gr