Ο υποψήφιος για την προεδρία Νίκος Ανδρουλάκης αποχωρεί από το γραφείο του, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021. Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής σε 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου ζούν απόδημοι Έλληνες. Οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος , Ανδρέας Λοβέρδος , Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Παπανδρέου και ο Παύλος Χρηστίδης. Σύμφωνα με νεώτερα αποτελέσματα από τη καταμέτρηση των ψήφων στην εσωκομματική ψηφοφορία του Κινήματος Αλλαγής, που έδωσε η αρμόδια Επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) η σειρά δεν έχει αλλάξει. Αφορούν το 60% των εκλογικών τμημάτων όπου παραμένει πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 39,04% , δεύτερος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου με 26,25%, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 24,83%, και έπονται οι Χάρης Καστανίδης με 3,72%, Παύλος Χρηστίδης με 3,34% και Π. Γερουλάνος με 2, 57%.. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Πυρετός επαφών την επομένη του πρώτου γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, με θριαμβευτή τον Νίκο Ανδρουλάκη, δεύτερο τον Γιώργο Παπανδρέου και ρυθμιστή τον (τρίτο) Ανδρέα Λοβέρδο. Το ποιον θα στηρίξει και πως ο τελευταίος, μπορεί να είναι καθοριστικό για το εποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής (12.12.2021).

Στην πρώτη το συνέντευξη, το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ, ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για «μήνυμα ανανέωσης» που εστάλη μετά τον α’ γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Και αυτό αλλά και το γεγονός πως διαμηνύει ότι πρέπει να γίνει σεβαστό το μήνυμα της κάλπης και των ψηφοφόρων, οδηγούν στην εκτίμηση πως ο υποψήφιος που θα στηρίξει θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και όχι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο τελευταίος, αναφέρουν πληροφορίες, ότι επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησής του, μετά το τέλος του α’ γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ (ξημερώματα πια) για να… βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του. Αλλά μάλλον αυτό που εισέπραξε ο Γιώργος Παπανδρέου από την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα ήθελε. Οι δυο άνδρες δεν αποκλείεται να μιλήσουν σήμερα, σε πρώτη φάση, πάντως, ο 3ος του πρώτου γύρου δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Και αυτό σημαίνει πολλά.

Και κατά την προεκλογική εκστρατεία, άλλωστε, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε στρέψει τα πυρά του προς τον Γιώργο Παπανδρέου, αφήνοντας αιχμές και υπονοούμενα για πιθανή συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει γνωστό ποιον από τους δυο υποψηφίους στηρίζει αύριο Τρίτη (07.12.2021), αφού πρώτα συσκεφθεί με τους συνεργάτες του αλλά με τους βουλευτές που τον στήριξαν.

Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο του να μην στηρίξει κανέναν. Όλα δείχνουν ότι η πλευρά Λοβέρδου θα στηρίξει εκείνη του Νίκου Ανδρουλάκη. Αλλά ενδεχομένως σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Για παράδειγμα, χάριν και της ενότητας, αν υπάρξει συννενόηση για θέματα όπως η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΚΙΝΑΛ, από τη στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης ως ευρωβουλευτής δεν θα είναι στην Βουλή, δεν αποκλείεται να δοθεί η στήριξη.

Αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο τη δεδομένη στιγμή.

Εν αναμονή των αποφάσεων Λοβέρδου, Ανδρουλάκης και Παπανδρέου κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα…

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Μαρία Μπεκατώρου στους Συμπέθερους από τα Τίρανα
Επόμενο άρθροΚαθηγητής Ιωαννίδης: Ακόμα και οι επικριτές του συμφωνούν με αυτό που είπε για τους πλήρως εμβολιασμένους