Εκλογικός νόμος Αυτοδιοίκησης: Πυρά «καραμανλικών» βουλευτών ΝΔ -Τρεις αλλαγές προανήγγειλε ο Πέτσας

Πυρά κατά της «κατάργησης», όπως είπε, των τοπικών συμβουλίων, μέσω του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών: «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών», ο «καραμανλικός» βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης ημέρας της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Βλάχος επιτέθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και στον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα, που έχει και την αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης (σ.σ. ο υπουργός Μάκης Βορίδης, που εκλέγεται στην ίδια εκλογική Περιφέρεια με τον κ. Βλάχο, την Ανατολική Αττική, ήταν απών), λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να θέλετε να καταργήσετε ένα τοπικό συμβούλιο που είναι στην έδρα του δήμου, εντάξει. Αλλά σε τοπικές κοινότητες που βρίσκονται 10-15 χιλιόμετρα από την έδρα του δήμου γιατί να τις καταργήσετε;», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε:  «Είναι αδιανόητο να καταργήσετε, για παράδειγμα, το τοπικό συμβούλιο της Κερατέας που έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από την έδρα του δήμου (σ.σ. Λαυρεωτικής). Μάλιστα,  ο κ. Βλάχος απέδωσε τις ρυθμίσεις για τις Δημοτικές Κοινότητες στην «κακία του νομοθέτη».

Χαρακόπουλος: Δεν μπορεί να εκλέγεται ο τρίτος

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο, επίσης, «καραμανλικός», βουλευτής της ΝΔ (Λάρισας) και πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος ζήτησε:

-Να αφαιρεθεί ο «κόφτης» των 300 κατοίκων και να προβλεφθεί Κοινοτικό Συμβούλιο και στις μικρές Δημοτικές Κοινότητες

-Να εκλέγεται πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας ο πρώτος σε σταυρούς και όχι (σ.σ. για παράδειγμα) ο τρίτος, γιατί ανήκει στον συνδυασμό που πλειοψήφησε στο δήμο.

Πέτσας Τρεις αλλαγές

Τους βουλευτές της ΝΔ επιχείρησε να κατευνάσει ο Στ. Πέτσας, προαναγγέλλοντας νομοτεχνικές βελτιώσεις σε τρία σημεία:

-Δημοτικές Κοινότητες

-Αριθμό συμβούλων

-Παράβολα.

Πηγή: aftodioikisi.gr