Έκπληξη: Η ΝΔ δεν θα δώσει χρίσμα (και) στον Δήμο Κεφαλονιάς!

Στη λογική της στήριξης και όχι των χρισμάτων θα κινηθεί η ΝΔ στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους (πρωτεύουσες νομών) στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπή για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές Νικήτας Κακλαμάνης: «Στις πρωτεύουσες των νομών, πολύ περισσότερο στους μικρότερους δήμους και στις περιφέρειες δεν πρόκειται να δοθούν χρίσματα. Πρόκειται για απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απλώς κατά την πορεία προς τις εκλογές, η ΝΔ θα βρει τον τρόπο για να δηλώσει ποια ανεξάρτητη υποψηφιότητα που κινείται στον ιδεολογικό της χώρο στηρίζει. Αυτό ισχύει για τις πρωτεύουσες των νομών και τις περιφέρειες. Στους μικρότερους δήμους παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα», πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης.

Παράλληλα τόνισε ότι «όπου η ΝΔ είχε στηρίξει δημάρχους είτε περιφερειάρχες και που κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν προέκυψε κάτι το άσχημο, θα συνεχίσουμε την στήριξη».

Πάντως, είναι σαφές ότι στην Πειραιώς δίνουν άλλη διάσταση στην εκλογική μάχη στις περιφέρειες, που θεωρούν ότι έχει σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά σε σχέση τόσο με τους μεγάλους δήμους όσο κυρίως με τους μικρότερους που τι αποδίδουν κυρίως τοπικά χαρακτηριστικά.

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr