Ο Αλέκος Παρίσης, πρώην δήμαρχος Κεφαλονιάς, είναι ο νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων μετά και την διαδικασία της εκλογής προεδρείου που έγινε χθες. Επικράτησε με 9 ψήφους έναντι τριών του πρώην δημάρχου Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή, ενώ οι 5 εκλεγμένοι σύμβουλοι του συνδυασμού της Μερόπης Υδραίου απείχαν από τη διαδικασία με επιστολή που κατέθεσαν στην αρχή της συνεδρίασης καταγγέλλοντάς την ως μη νόμιμη.
Αντιπρόεδρος της ΠΕΔΙΝ εκλέχθηκε ο πρώην δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, γραμματέας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας Κώστας Γρηγορόπουλος και μέλη ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης και Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας. Με γραπτή δήλωσή την οποία υπογράφουν οι Μερόπη Υδραίου δήμαρχος κεντρικής κέρκυρας, ο δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, ο επικεφαλής της παράταξης Πρώτα η Κέρκυρα, Γ. Καλούδης και ο δημοτικός σύμβουλος Ζακύνθου Διονύσης Τρούσας επισημαίνουν ότι η διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ δεν είναι νόμιμη. Υπήρξε παραβίαση της νομιμότητας, νόθευση της διαδικασίας και για αυτό άλλωστε το λόγο έχουμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Οι άνθρωποι του χθες, αυτοί που οδήγησαν την Αυτοδιοίκηση στα σημερινά αδιέξοδα και απαξίωσαν και την ΠΕΔΙΝ, χρησιμοποίησαν κάθε μέσο και τρόπο, ακόμα και προπηλακισμούς και λεκτικές αντιπαραθέσεις πεζοδρομιακού τύπου. Με αυτά τα δεδομένα δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τη σημερινή συνεδρίαση.» Να θυμίσουμε ότι η κα Υδραίου είχε καταθέσει αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η εκλογή προεδρείου και η οποία δεν έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο της Κέρκυρας. Ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρος Παρίσης με δηλώσεις του σημείωσε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την αντίδραση της Μερόπης Υδραίου και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούμε σε επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.

Οι κύριοι Τρεπεκλής και Μαχειμάρης επεσήμαναν ότι δεν χρειάζονται δικαστήρια για να λύσουμε τις πολιτικές μας διαφορές και εξέφρασαν την εκτίμηση ότι το νέο ΔΣ θα μπορέσει να κάνει περισσότερα πράγματα απ΄ ότι στο παρελθόν προς όφελος των Ιονίων. Απο την πλευρά της ΛΑΣΥ ο Γιάννης Πιέρρης δήλωσε ότι η παράταξη του ψήφισε λευκό για πολιτικούς λόγους και τόνισε ότι τα όποια συμφέροντα θα πρεπει να μείνουν εκτός του αυτοδιοικητικού χώρου.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λεσσης επεσήμανε ότι δεν συμφωνεί με την δήλωση Υδραίου και πως αποτελεί αποκύημα της φαντασίας των συντακτών.

Οι πολιτικές διαφωνίες δεν πρέπει να τραυματίσουν το κύρος του θεσμού της ΠΕΔΙΝ τονίζει ο Μάκης Φόρτες αναφερόμενος στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά την διαδικασία σύστασης σε σώμα του συνδικαλιστικού οργάνου της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης. Ο κος Φόρτες καλεί να δούμε τη μεγάλη εικόνα και να συνειδητοποιήσουμε ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη αλλιώς θα χάσουμε όλοι. Έφερε δε ως παράδειγμα το ότι το 5% των εσόδων από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο οικόπεδο ανάμεσα στην Κεφαλονιά και την Πάτρα το παίρνει ολόκληρο η Πάτρα.

Πηγή: aftodioikisi.gr