Έκρηξη Μεσσάρη για Παλική: “Ο Δήμαρχος έχει απαξιώσει τα πάντα” – Τι αποκαλύπτει για βιβλιοθήκη, λιμάνι και έργα

Σφοδρή επίθεση του Δημήτρη Μεσσάρη στη δημοτική αρχή Παλικής – Καταγγελίες για έλλειψη σχεδιασμού, Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, μετασχηματιστή στο Ληξούρι και καρνάγιο Λεγατάτων.


Έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκαλούν οι δηλώσεις του Δημήτρη Μεσσάρη, επικεφαλής της παράταξης «Πάλι Ξεκίνημα», ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά της δημοτικής αρχής Παλικής, μιλώντας στην εκπομπή «Το Βήμα του Πολίτη» του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου στον Ionian Galaxy 90.8.

Ο κ. Μεσσάρης έκανε λόγο για πλήρη απουσία σχεδιασμού και οράματος, τονίζοντας ότι η διοίκηση λειτουργεί αποσπασματικά και χωρίς στρατηγική για την ανάπτυξη της περιοχής. «Δεν υπάρχει ιεράρχηση αναγκών ούτε μακροπρόθεσμος σχεδιασμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

📚 Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη: «Οι μελέτες έγιναν – ο Δήμαρχος απουσίαζε»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, σημειώνοντας ότι η μελετητική ομάδα έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και ο φάκελος βρίσκεται πλέον στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Ωστόσο, κατηγόρησε ευθέως τον Δήμαρχο ότι δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με το έργο, επιχειρώντας τώρα –όπως είπε– να μεταθέσει ευθύνες.

⚡ Μετασχηματιστής στο Ληξούρι: «Έργα χωρίς ενημέρωση»

Για το ζήτημα του μετασχηματιστή στο παραλιακό μέτωπο Ληξουρίου, ο κ. Μεσσάρης μίλησε για χαρακτηριστικό παράδειγμα κακού σχεδιασμού.

«Δεν μπορεί έργα που επηρεάζουν την εικόνα και την ασφάλεια της πόλης να γίνονται εν κρυπτώ», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι αν δεν είναι εφικτή η μεταφορά του, απαιτείται άμεση αισθητική και τεχνική παρέμβαση.

⚠️ Καρνάγιο Λεγατάτων: «Κίνδυνος για δεκάδες πολίτες»

Στο θέμα του καρνάγιου στα Λεγατάτα, προειδοποίησε για σοβαρές επιπτώσεις σε πολίτες, ζητώντας ουσιαστική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση – αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση και όχι εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων», υπογράμμισε.

🏗️ «Χωρίς όραμα η Παλική»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάλι Ξεκίνημα» άσκησε συνολική κριτική στη δημοτική αρχή, επισημαίνοντας ότι βασικές ανάγκες της περιοχής παραμένουν χωρίς προτεραιότητα.

Μεταξύ αυτών ανέφερε:

  • ύδρευση
  • υποδομές
  • νοσοκομείο
  • λιμάνι
  • οδικό δίκτυο
  • αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας
  • στήριξη των νέων

📣 Το μήνυμα στους πολίτες

Κλείνοντας, κάλεσε την τοπική κοινωνία να ενεργοποιηθεί:

«Δεν έχει σημασία ποιος διοικεί, αλλά πώς διοικεί και τι αφήνει πίσω του. Οι πολίτες πρέπει να διεκδικήσουν το μέλλον τους».