Μόνο αυτό έλειπε στο υπουργείο Τουρισμού…

Σε θερμοκρασίες αρκτικού κύκλου παραπέμπουν οι συνεργασίες του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με τον δημόσιο τουριστικό κύκλο, αφού είναι γνωστό ότι όλα τα θέματα τα χειρίζεται υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, κατηγορώντας μάλιστα συχνά συνεργάτες για διαρροή θεμάτων, τα οποία ενίοτε δεν ήταν καν σε γνώση τους.

Από τον κανόνα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας…

Το τελευταίο θέμα, για το οποίο υπήρξε και παρέμβαση από το Μέγαρο Μαξίμου και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, που οδήγησε και στην έκδοση κοινής ανακοίνωσης των δύο ανδρών -πρωτοφανές σκηνικό-, ξεκίνησε από συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο Μάνος Κόνσολας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

Ο κ. Κόνσολας απαντώντας στον δήμαρχο Σύμης, Λ. Παπακαλοδούκα που είχε εκφράσει ανοιχτά τις αντιδράσεις του για την απόφαση του υπουργείου, να κάνει διαχωρισμό της χώρας σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους νησιώτες, τόνισε: «Θα ήταν παραλογισμός αν το υπουργείο Τουρισμού προέβαινε σε κατάταξη των νησιών, σε επικίνδυνα και μη. Το υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία επίσημα ανακοίνωση. Αυτοί που το ισχυρίζονται είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και ανεπαρκείς».

Μάλιστα την είδηση αυτή δημοσίευσε το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, αφού υπήρξε δελτίο Τύπου από το γραφείο του κ. Κόνσολα.

Όμως ο διαχωρισμός της χώρας και η χρήση λεκτικών τύπου «κινδύνου», «Επικινδυνότητας», κ.λπ., είχε γίνει από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, στην παρουσίαση των μέτρων για τον Τουρισμό, αμέσως μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού. Υπάρχει δε και στο power point που είχαμε δημοισιεύσει αυτούσιο.

Σε νέα του παρέμβαση στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» σήμερα ο κ. Κόνσολας,  επέμεινε στην άποψή του ότι όσοι προβάλλουν ζητήματα τα οποία χαρακτηρίζουν επικίνδυνα κάποια μέρη της χώρας μας είναι «και επικίνδυνοι και ανεύθυνοι»αδειάζοντας στην ουσία τον Υπουργό Χάρη Θεοχάρη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν συμφωνούμε κατ’ ανάγκη σε όλα μέσα σε ένα υπουργείο».


«Αν κάποιος στο υπουργείο (Τουρισμού) είναι γιατρός και κατατάσσει τα νησιά, τότε είμαι σε λάθος υπουργείο», δήλωσε ο κ. Κόνσολας, μιλώντας στον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα και πρόσθεσε: «Αν ο κ. Θεοχάρης δημοσιοποίησε ένα ζήτημα που ήταν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και δημιούργησε προβλήματα, πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Θεοχάρη». Στο ερώτημα αν πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Θεοχάρης, είπε: «Δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν χρειάζεται υποδείξεις».

Εξάλλου την ίδια θέση με τον κ. Κόνσολα, εξέφρασε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας χθες στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν διαχωρίζουμε τα νησιά σε λιγότερο ή περισσότερο «επικίνδυνα».
«Το υπουργείο Υγείας έχει ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά μας. Όπως αντιμετωπίσαμε την κατάσταση τον χειμώνα και την άνοιξη, έτσι θα κάνουμε και το καλοκαίρι (…) Φυσικά και δεν υπάρχουν ζώνες επικίνδυνες, λιγότερο και περισσότερες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η παρουσίαση του κ. Θεοχάρη στις 20.5.2020, που είχε δημοσιεύσει αυτούσια το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΕΔΩ. Δείτε την σελίδα 8 της παρουσίασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παρουσιαστής της εκπομπής κ. Τάκης Χατζής, έκανε λόγο για τηλεφωνήματα και εκφράσεις αγωνίας από τουριστικούς πράκτορες για το αν υπάρχουν επικίνδυνα νησιά, σημειώνοντας ότι το θέμα έχει πάρει διάσταση στο εξωτερικό, και τονίζοντας ότι «ο υπουργός Τουρισμού πρέπει να παραιτηθεί τώρα».

Από την πλευρά του ο κ. Κόνσολας υπογράμμισε ότι στην κατάρτιση της παρουσίασης αυτής δεν υπήρξε καμία συμμετοχή του ιδίου ή άλλου συνεργάτη, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο του υπουργείου Τουρισμού, που να χαρακτηρίζει τα νησιά «επικίνδυνα».

Η ανακοίνωση

Κατόπιν όλων αυτών, το θέμα έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου δόθηκε εντολή να υπάρξει ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση που συντάχθηκε με την παρέμβαση του κυβενρητικού εκπροσώπου, έχε ως εξής:

«Ο Υπουργός Χ. Θεοχάρης και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ.Μ. Κόνσολας ξεκαθαρίζουν ότι ο ελληνικός τουρισμός «ξανά-ανοίγει» τις πύλες του, σταδιακά, με υγειονομική ασφάλεια και προσοχή, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες στη χώρα μας.

Ξανά-ανοίγει σε όλη τη χώρα με τις ίδιες προϋποθέσεις.

Η υγειονομική ασφάλεια εδράζεται στους τέσσερεις πυλώνες του σχεδίου Restart Tourism οι οποίοι είναι:

Πρώτον, η προσεκτική επιλογή των χωρών προέλευσης τουριστών με υγειονομικά κριτήρια,

δεύτερον, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα επιτρέψουν τη συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης από τους ειδικούς,

τρίτον, τα ανακοινωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που εξασφαλίζουν τη μείωση της διασποράς της νόσου και

τέταρτον, η υγειονομική θωράκιση κάθε προορισμού ώστε να μην εκτεθούν σε κίνδυνο ούτε οι μόνιμοι κάτοικοι ούτε οι επισκέπτες, ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ και κάθε συναρμόδια υπηρεσία να ενισχυθεί κάθε προορισμός.

Ξανά-ανοίγουμε με την γνώση πως όλοι, όπου και να διαλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους θα έχουν την φροντίδα που χρειάζονται.

Η κυβέρνηση δεν κάνει εκπτώσεις, ούτε στην ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών ούτε στο άνοιγμα της οικονομίας.

Ο ελληνικός τουρισμός, με ενότητα, σχέδιο και πολλή δουλειά από όλους μας, θα ξεπεράσει και αυτή την πρωτόγνωρη, εξωγενή, περιπέτεια».

Αγνοούνται τα πρωτόκολλα…

Την στιγμή που γίνονται όλα αυτά, ακόμη εκκρεμμεί η έκδοση της ΚΥΑ με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που αποτελούν αποκλειστική ευθύνη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, ανοίγουν την Δευτέρα και προφανώς η γνωστοποίηση των πρωτοκόλλων δεν επείγει…

Πηγή: https://money-tourism.gr/ | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr

Προηγούμενο άρθροΛηξούρι: Αποσύρθηκε από την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το θέμα με την δημιουργία μονάδας επεξεργασίας μπαζών στα ΧΑΒΔΑΤΑ-Ποιος ο λόγος
Επόμενο άρθροΑπουσία πολιτικής στα πρώτα κρίσιμα βήματα των τριών νέων δήμων της Κεφαλονιάς.