Δόθηκαν εχθές στην δημοσιότητα τα πρακτικά της 28ης τακτικής δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα «Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Σάμης», σε συνέχεια της προηγηθείσας σχετικής εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου.

Δυστυχώς, από μια απλή ανάγνωση των πρακτικών διαπιστώσαμε μία ακόμη δυσάρεστη εξέλιξη για το χωριό μας, καθώς αποφασίστηκε η αφαίρεση από το Τεχνικό Πρόγραμμα ποσού ύψους 24.000€ το οποίο προοριζόταν για την συντήρηση του Δημαρχείου και του Κοινοτικού Γραφείου των Πουλάτων. Εκτός από τον παραπάνω κωδικό, αφαιρέθηκαν ακόμη δύο που θα καλύπτονταν επίσης από ίδιους πόρους του Δήμου και αφορούσαν σε προμήθειες εξωραϊσμού κοινοχρήστων χώρων στις Δημοτικές Ενότητες Πυλάρου και Ερίσου ύψους 10.000€ έκαστος. Επίσης αφαιρέθηκαν άλλοι πέντε κωδικοί συνολικού προϋπολογισμού 120.000€, με πηγή χρηματοδότησης το πρόγραμμα ΣΑΤΑ, που σχετίζονταν με προμήθειες σκυροδέματος και θερμής ασφάλτου και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά και του Δημάρχου, με την ταυτόχρονη μεταφορά των συνολικά 164.000€ που αντιστοιχούν στους παραπάνω οχτώ κωδικούς έργων ως εξής: 120.000€ για την ενίσχυση του κονδυλίου που προορίζεται για δράσεις προστασίας και ανάδειξης των σπηλαίων Μελισσάνης και Δρογκαράτης, 20.000€ για την ενίσχυση του κονδυλίου επικαιροποίησης της μελέτης του σχεδίου πόλεως Αγίας Ευφημίας, ενώ δημιουργείται και ένας νέος κωδικός ύψους 24.000€ για την μελέτη οριοθέτησης των ρεμάτων της Σάμης για τις ανάγκες της μελέτης επέκτασης του σχεδίου πόλεως της Σάμης.

Όπως προαναφέραμε, πρόκειται σίγουρα για μία νέα αρνητική εξέλιξη για τα Πουλάτα, καθώς παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες μια σημαντική και αναγκαία για το χωριό μας δράση και μάλιστα υπέρ τριών έργων που ενδεχομένως είναι χρήσιμα, αλλά δεν σχετίζονται έστω με τις καταστροφές που προκάλεσε ο Ιανός στην περιοχή μας ώστε να καθίστανται άμεσης προτεραιότητας και να μπορέσουμε να δικαιολογήσουμε την απόφαση.

Επιπλέον, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι διατηρούνται στο Τεχνικό Πρόγραμμα λιγότερο αναγκαία και χρηστικά έργα συγκριτικά με την συντήρηση του μοναδικού δημοσίου κτιρίου των Πουλάτων που στοιχειωδώς καλύπτει τις ανάγκες της Κοινότητάς μας, με δεδομένη και την εδώ και χρόνια ακαταλληλότητα χρήσης του Δημοτικού Σχολείου. Φυσιολογικά λοιπόν μας δημιουργείται ένας έντονος και εύλογος προβληματισμός, ειδικά αν αναλογιστούμε τα πολλά ανοιχτά μέτωπα που έχουμε στα Πουλάτα και τις μεγαλες ανάγκες ενός χωριού υπό συνεχή ανάπτυξη που δικαιούται να τυγχάνει της ανάλογης προσοχής και φροντίδας από τον Δήμο.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

Προηγούμενο άρθροΚαππάτος: Εύχομαι στη Σάμο καλή δύναμη και γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα.
Επόμενο άρθροΟριστικό: Τι ώρα θα μεταδοθεί το μήνυμα του πρωθυπουργού – Τα μέτρα που θα ανακοινώσει