Διαρρέεται εκ νέου από την κυβέρνηση το σενάριο που θέλει τους ανεμβολίαστους… να κοιτούν μόνο τις βιτρίνες από τον Σεπτέμβριο, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η κυβέρνηση είναι αρκετά πιθανό να ανακοινώσει πως οι μη εμβολιασμένοι θα ψωνίζουν πλέον μόνο με click away.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει τεθεί επί τάπητος η επιστροφή του click away στο λιανεμπόριο, όμως μόνο για τους ανεμβολίαστους. Ουσιαστικά, όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους θα μπορούν να ψωνίσουν μόνο με τη μέθοδο του click away, η οποία, σημειωτέον, εισήχθη κατά την περίοδο του δεύτερου lockdown.

Υπενθυμίζεται εν προκειμένω ότι, με την διαδικασία του click away, η παραγγελία από τον καταναλωτή πραγματοποιείται από το ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης ή ακόμη και τηλεφωνικά στο ίδιο το κατάστημα. Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι στα καταστήματα ετοιμάζουν την παραγγελία έτσι ώστε ο καταναλωτής να κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και να προσέρχεται να την παραλάβει από τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, ελαχιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό την ανθρώπινη επαφή.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτό. Βέβαια, προκύπτει ένα ζήτημα και συγκεκριμένα το πώς θα δύνανται οι καταστηματάρχες να ελέγχουν όταν προσέρχονται οι πελάτες στα καταστήματα λιανικής ποιος μπαίνει με εμβόλιο και ποιος χωρίς εμβόλιο και να ζητούν πιστοποιητικά.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση θέλει να υπάρχει ένας βιοέλεγχος… παντού, καθώς πλέον θα χρειάζεται να δείχνει κάποιος κάποιο πιστοποιητικό είτε για να ψωνίσει, είτε για να πιεί έναν καφέ, ενώ στο μέλλον δεν είναι διόλου απίθανο να ζητηθούν παρόμοια πιστοποιητικά και για τα σούπερ μάρκετ κτλ. 

Πηγή: pronews.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Από το πρωί ο καύσωνας δείχνει τις διαθέσεις του-Η θερμοκρασία που καταγράφηκε
Επόμενο άρθροΑπίστευτη ψαριά στην Κέρκυρα- Έπιασαν καρχαρία 200 κιλών (φωτο)