«Ο πόλεμος δεν έχει σταματήσει. Ακόμα δεν άρχισε» είπε ο Μανώλης Κέλλης τονίζοντας ότι πρέπει να παραμείνουμε στα σπίτια μας και να ακολουθούμε αυτά που λένε οι Αρχές

Περήφανος για τους Έλληνες δήλωσε ο καθηγητής Γονιδιωματικής Ιατρικής στο ΜΙΤ, Μανώλης Κέλλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καθώς η κυβέρνηση της Ελλάδας μίλησε με τους ειδικούς και ακολούθησε πιστά τα μέτρα, έγκαιρα, στη μάχη κατά του κορονοϊού. «Ο πόλεμος δεν έχει σταματήσει. Ακόμα δεν άρχισε.» είπε ο καθηγητής τονίζοντας ότι πρέπει να παραμείνουμε στα σπίτια μας και να ακολουθούμε αυτά που λένε οι αρχές.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, τρία πράγματα χρειάζεται να έχουμε για να μπορέσουμε σταδιακά και με ασφάλεια να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας.

  1. Διαγνωστικά τεστ ώστε να μπορούμε να ξέρουμε ποιος έχει τον ιό.
  2. Τεστ που δείχνουν αν έχεις αντισώματα για τον ιό.
  3. Μάσκες για όλους για να μειωθεί η μετάδοση.

«Δεν είμαστε έτοιμοι για τη μάχη. Δεν μπορεί να ξεκινήσει τώρα η άρση των μέτρων», τόνισε ο κ. Κέλλης, καθώς δεν έχουμε ακόμη τα απαραίτητα όπλα για τη μάχη με τον ιό.

Τα όπλα αυτά είναι:

  • Εμβόλιο, το οποίο όμως θα αργήσει να κυκλοφορήσει.
  • Φάρμακα, τα οποία ήδη δοκιμάζονται και θα έρθουν πιο γρήγορα.
  • Αναπνευστήρες, μάσκες, κλίνες αρκετές για τον πληθυσμό.

Θα επανέλθουμε όταν θα υπάρχουν όλα αυτά, επεσήμανε, ενώ προσέθεσε ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την πραγματικότητα. Στη συνέχεια, είπε πως θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις και να αλλάξει και η Οικονομία. Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία στην εργασία και στην εκπαίδευση. Τέλος, ο καθηγητής προειδοποίησε ότι θα υπάρξει δεύτερο κύμα του κορονοϊού, γι’ αυτό πρέπει να επωφεληθούμε από το γεγονός ότι είμαστε μπροστά και να θωρακιστούμε.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΙΣΗ ΕΝΑ:«ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ
Επόμενο άρθροΦαρακλάτα: Ο Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (βίντεο)