Το αντεργατικό μέτρο της αναστολής σπεύδουν να εφαρμόσουν δημοτικές αρχές, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής που μετατρέπει το εμβόλιο από ένα σημαντικό όπλο κατά της πανδημίας σε εργαλείο επίσπευσης αντεργατικών ανατροπών.
Ετσι, ο Δήμος Κοζάνης έβγαλε σε αναστολή 3 εργαζόμενους σε ΚΗΦΗ και «Βοήθεια στο Σπίτι», η Δημοτική αρχή Ληξουρίου έθεσε σε αναστολή μία εργαζόμενη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και η δημοτική αρχή Κισσάμου ανέστειλε τη σύμβαση εργαζόμενου επίσης στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Οσον αφορά το Δήμο Κοζάνης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Κοζάνης, καταγγέλλει τη στοχοποίηση των εργαζομένων και τον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνησης.
Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Λέμε ΝΑΙ στον μαζικό καθολικό εμβολιασμό, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, με συνεχή ενημέρωση των εργαζόμενων για να καταπολεμηθούν διάφορες αντιεπιστημονικές, σκοταδιστικές θεωρίες, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, με αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων. Λέμε ΟΧΙ στον «κοινωνικό αυτοματισμό» και τη στοχοποίηση εργαζομένων, στα σχέδια Κυβέρνησης και Δημάρχων για απολύσεις και παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις».
Επισημαίνει ακόμα τις ευθύνες της κυβέρνησης που από την πρώτη στιγμή επιστράτευσε την ατομική ευθύνη, για να κρύψει τις δικές της ευθύνες για το γεγονός, ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγεία, τη διασφάλιση της επιτάχυνσης των εμβολιασμών, την λήψη μέτρων σε χώρους δουλειάς, σχολεία, μέσα μεταφοράς κ.α.».
Να πάρει πίσω την απόφασή της για την αναστολή της εργαζόμενης, η δημοτική αρχή, απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Ληξουρίου, καταγγέλλοντας τις ευθύνες κυβέρνησης και τοπικών αρχών που ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη τοτέταρτο κύμα της πανδημίας, συνεχίζουν σταθερά την χρεοκοπημένη πολιτική αντιμετώπισής της πανδημίας, εστιάζοντας μονόπλευρα στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.
Σημειώνει πως «Η συγκεκριμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ληξουρίου, ουσιαστικά εναποθέτει την αντιμετώπιση της πανδημίας μόνο στην ατομική ευθύνη των εργαζομένων» και καλεί το λαό της Παλικής να διεκδικήσει αποφασιστικά μέτρα ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κ.λ.π.
Για την αναστολή στο δήμο Κισσάμου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κισσάμου επισημαίνει πως «η υποχρεωτικότητα και οι ποινές, όπως η υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών σε συγκεκριμένες ομάδες, είναι ένας ακόμα κρίκος της αποθέωσης της πολιτικής της «ατομικής ευθύνης» για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως φάνηκε από τις τελευταίες ανακοινώσεις, η «υποχρεωτικότητα» αξιοποιείται για να ανοίξουν επικίνδυνα κανάλια σε βάρος εργασιακών δικαιωμάτων, στην παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή των ιδιωτών και των εργολάβων στο δημόσιο σύστημα υγείας».
Πηγή: aftodioikisi.gr