Ενίσχυση της Αστυνομίας σε Κεφαλονιά & Ιθάκη – Τι αλλάζει το 2025!

Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Παναγής Καππάτος, συναντήθηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στα νησιά ενόψει της τουριστικής περιόδου, με έμφαση στη στελέχωση του αεροδρομίου και την επιχειρησιακή θωράκιση των τοπικών αρχών.

40 νέοι δόκιμοι αστυνομικοί για το αεροδρόμιο
Ο κ. Καππάτος ενημερώθηκε με ικανοποίηση ότι φέτος θα διατεθούν 40 δόκιμοι αστυνομικοί ειδικά για το αεροδρόμιο, αριθμός αυξημένος σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Πρόκειται για σημαντική ενίσχυση που θα συμβάλει τόσο στην ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών όσο και στην εύρυθμη λειτουργία του αερολιμένα.

Περισσότερη αστυνομική δύναμη στα νησιά
Εκτός από τη στελέχωση του αεροδρομίου, η αστυνομική παρουσία στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη ενισχύεται και μέσω των τακτικών μεταθέσεων, που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση 5 νέων αστυνομικών στις τοπικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον κ. Καππάτο, η ενίσχυση αυτή αποτελεί μέρος μιας σταθερής αυξητικής πορείας:

  • 2023: 20 δόκιμοι αστυνομικοί
  • 2024: 37 δόκιμοι αστυνομικοί
  • 2025: 40 δόκιμοι αστυνομικοί μόνο για το αεροδρόμιο

Επιπλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα των διαδικασιών για την περαιτέρω ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων στα νησιά, πέρα από το αεροδρόμιο.

Έρχεται ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της ΕΛ.ΑΣ. στα νησιά
Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται η επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγου κ. Γεώργιου Δούκη, στην Κεφαλονιά. Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας στα νησιά και η αποτίμηση των νέων αναγκών.

Ο Παναγής Καππάτος δήλωσε:
“Η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στα νησιά μας είναι κρίσιμη για την προστασία των πολιτών και των επισκεπτών. Η αύξηση των δόκιμων αστυνομικών και οι πρόσφατες μεταθέσεις αποδεικνύουν το διαρκές ενδιαφέρον της Πολιτείας για την ασφάλεια της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.”

Ο Βουλευτής εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., κ. Δημήτρη Μάλλιο, και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, Ταξίαρχο κ. Γιώργο Γιαννάτο, για τη διαρκή συνεργασία και την προώθηση των θεμάτων ασφαλείας στην περιοχή.

Μάθετε τα πάντα για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΔΥΠΑ – ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ εδώ