Ενοχος και στο Εφετείο ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης -Αναμένεται η απόφαση για την ποινή

Απόφαση ενοχής του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη , όπως και πρωτοδίκως, εξέδωσε το Πενταμελές Εφετείο της Αθηνάς κρίνοντας ότι ο κατηγορούμενος πήρε 450.000 γερμανικά μάρκα από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Με 4 ψήφους έναντι μιας ο πρώην υπουργός κρίθηκε ένοχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χρήματα που πήρε για να εγκρίνει τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ.

 Το ποσό εμβαστηκε σε δυο δόσεις από τα μαύρα ταμεία της Siemens και κατέληξε σε λογαριασμό του κουμπάρου του Τάσου Μαντέλη , ο οποίος είχε ανοιχθεί με την κωδική ονομασία «Α. Ρόκος».
Το δικαστήριο καταδίκασε με ψήφους 4-1 και το πρώην στέλεχος της Siemens Ηλία Γεωργίου, ενώ με οριακή πλειοψηφία καταδικάστηκε και ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Αρ.Μαντας.

Πρωτοδίκως ο Τάσος Μαντέλης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών, ενώ του είχαν αναγνωριστεί δυο ελαφρυντικά. Εάν η πρωτόδικη ποινή παραμείνει τότε ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να οδηγηθεί στη φυλακή.
«Εκανε ένα λάθος στη ζωή του πριν από 20 χρόνια και το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά», τόνισε ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Ηρειώτης, τονίζοντας ότι ο πρώην υπουργός έχει επιστρέψει από το 2014 στο ελληνικό Δημόσιο, το σύνολο του ποσού με το οποίο φέρεται να δωροδοκήθηκε. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών αρνείται ότι δωροδοκήθηκε και υποστηρίζει ότι το ποσό που εισέπραξε από τη Siemens ήταν προεκλογική χορηγία.

Πηγή: Ενοχος και στο Εφετείο ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης -Αναμένεται η απόφαση για την ποινή | iefimerida.gr