Ενωτικός ο Ναπολέων Μαραβέγιας: Δεν αποτελώ αντίπαλο δέος κανενός εντός της ΝΔ –Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα νησιά μας θα είναι αντίπαλο δέος του ΣΥΡΙΖΑ» [ηχητικό]

Για την υποψηφιότητα του, τους στόχους και την από τούδε και στο εξής εκλογική στρατηγική του μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Ναπολέων Μαραβέγιας στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Βάνιας Σαμόλη στον Ionian Galaxy.

Ο κ. Μαραβέγιας εξέφρασε αρχικά τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα στο φριχτό ατύχημα στα Τέμπη. Ένα ατύχημα για το οποίο ό,τι και να ειπωθεί θα είναι λίγο.

Μίλησε για την πορεία του από όταν έφυγε για σπουδές, τη θέση του στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αναφορικά με το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα άρχισε να πυκνώνει τις επαφές και τις εμφανίσεις του στα νησιά μας, ο κ. Μαραβέγιας επεσήμανε ότι, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υπάρχει η πρόθεση να είναι υποψήφιος, ωστόσο δεν είχε λάβει τις σχετικές διαβεβαιώσεις μέχρι πρόσφατα.

Πλέον και με την υποψηφιότητα του να αποτελεί ειλλημμένη απόφαση της ΝΔ, έχει ξεκινήσει και θα συνεχίσει τις επαφές του με πολίτες, εκπροσώπους φορέων και στελέχη του κόμματος. Ακούει και αφουγκράζεται τις σκέψεις, τις απόψεις και τις προβληματισμούς τους επικοινωνώντας παράλληλα τις θέσεις και τις προτάσεις του.

Τόνισε ότι πρόθεση και φιλοδοξία του είναι πρωτίστως η εκλογική επιτυχία της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Με την υποψηφιότητα του επιθυμεί να ενώσει και να πείσει τους συμπολίτες μας να στηρίξουν τη ΝΔ στην εκλογική μάχη που έρχεται.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής έχει προχωρήσει σε επικοινωνία με μέλη και στελέχη του κόμματος που εκφράζουν δυσφορία και παράπονα, προκειμένου να επισημάνει την σημασία του να παραμείνει η έδρα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης στη ΝΔ, με δεδομένο ότι αυτή θα είναι εκ νέου κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, γεγονός το οποίο ο ίδιος το θεωρεί βέβαιο.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μαραβέγιας φαίνεται πως συγκεντρώνει, εκτός από τις ψήφους σημαντικής μερίδας συμπολιτών μας που γνωρίζουν τον ίδιο, το έργο και τις θέσεις του, το κομμάτι εκείνων των στελεχών και ψηφοφόρων που, αν και στηρίζουν τη ΝΔ, εντούτοις είναι δυσαρεστημένοι από την μέχρι τώρα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του εν ενεργεία βουλευτή Παναγή Καππάτου.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Μαραβέγιας ερωτηθείς για αυτό τόνισε πως δεν αποτελεί αντίπαλο δέος κανενός εντός της ΝΔ, αντίθετα θεωρεί πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο εν ενεργεία βουλευτής Παναγής Καππάτος και το τρίτο άτομο του ψηφοδελτίου θα αποτελέσουν το αντίπαλο δέος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί: