Ένταση στη Λέσβο: Fake news «έστειλαν» αιτούντες άσυλο στο λιμάνι της Μυτιλήνης (vid)

Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης καθώς αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν πρόσφυγες και μετανάστες αιτούντες άσυλο, που είχαν ενημερωθεί ψευδώς ότι θα μεταφερθούν με πλοίο στην ενδοχώρα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο stonisi.gr, δυνάμεις της αστυνομίας μετά τις 15:30 ξεκίνησαν να απωθούν αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν κατεύθυνση στο λιμάνι.

Οι αιτούντες άσυλο που διαμένουν στο ΚΥΤ Μόριας ενημερώθηκαν ψευδώς από αγνώστους ότι πλοίο τους αναμένει στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα.

Μάλιστα για το λόγο αυτό οι περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, φορτωμένοι με τα υπάρχοντα τους κατέβηκαν με τα πόδια, διανύοντας απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων, από το ΚΥΤ της Μόριας στο κέντρο της πόλης, θεωρώντας ότι θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

Το αρματαγωγό που αναμένεται την Τρίτη δεν αφορά τους αιτούντες άσυλο, αλλά τους αφιχθέντες από την περασμένη Κυριακή έως σήμερα, οι οποίοι μένουν σε περίκλειστο αίθριο χώρο του λιμανιού.

Υπενθυμίζεται ότι και τη Δευτέρα περίπου 1.000 αιτούντες άσυλο από τον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας ξεκίνησαν το βράδυ πορεία προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Φωνάζοντας «Azanti» («ελευθερία») οι αιτούντες άσυλο, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, κατευθύνθηκαν προς την πόλη κουβαλώντας μάλιστα μαζί τους πολλά από τα προσωπικά τους είδη.

Στο ύψος του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να τους αποκόψουν τη δυνατότητα να φτάσουν στην πόλη, με αποτέλσμα η προεία να σταματήσει.

Επίσης ένταση είχε σημειωθεί και το πρωί της Δευτέρας όταν επεισόδια ξέσπασαν ομάδα προσφύγων βγήκε από το ΚΥΤ Μόριας και επιχείρησε να κατέβει στο λιμάνι με αστυνομικούς να τους κόβουν το δρόμο.

Πηγή: reader.gr