Δύο τουλάχιστον κρούσματα κορονοϊού αναμένεται να μεταφερθούν τις επόμενες ώρες στο ξενοδοχείο «καραντίνας» σε περιοχή της κεντρικής Κέρκυρας, με το οποίο υπογράφηκε προχθές η σύμβαση για να αναλάβει το έργο από τον ΕΟΔΥ. Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα για έναν Γερμανό που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουρίστες από την Ουγγαρία που κατέφτασαν αεροπορικώς στη χώρα μας, είναι ασυμπτωματικοί αλλά βρέθηκαν θετικοί στα δειγματοληπτικά τεστ που γίνονται στο αεροδρόμιο.

Αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Πολιτικής Προστασίας η ΕΟΔΥ σχετικά με το αν υπάρχουν και πόσα κρούσματα στην Κέρκυρα τα τελευταία 24ωρα, πηγές τόσο από την Αυτοδιοίκηση όσο και από τον ιατρικό χώρο δηλώνουν γνώστες των περιστατικών, ωστόσο, συστήνουν ψυχραιμία καθώς, όπως υποστήριζαν, ήταν αναμενόμενο το να υπάρξουν περιστατικά μετά το άνοιγμα των συνόρων και σημασία έχει να διατηρείται μέσω των τέστ και των ελέγχων η κατάσταση ελεγχόμενη.

Ένα ύποπτο κρούσμα και στο Νοσοκομείο

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λ. Ρουμπάτης, παρουσία του διοικητή της 6η ΥΠΕ Ι. Καρβέλη που περιοδεύει σήμερα στην Κέρκυρα, ερωτηθείς για τις πληροφορίες για τα κρούσματα σε ξενοδοχεία, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία νοσηλεία δειγμάτων από τις πύλες εισόδου στο νοσοκομείο και, ως, εκ τούτου, δεν μπορεί να γνωρίζει καθώς οι υπηρεσίες υγείας δεν έχουν καμία εμπλοκή στη διαχείριση των κρουσμάτων τουριστών με εξαίρεση την περίπτωση που χρειαστεί κάποιος άνθρωπος νοσηλεία.

Ωστόσο, επιβεβαίωσε πως εξετάζεται δείγμα Γερμανού τουρίστα που αισθάνθηκε αδιαθεσία και αναμένονται τα αποτελέσματα ώστε να διευκρινιστεί το αν έχει ή όχι προσβληθεί από Covid-19.

Ας σημειωθεί ότι δεν έχει επισκευαστεί το μηχάνημα covid και, έτσι, τα δείγματα από τις εξετάσεις στο ΓΝΝΚ αποστέλλονται σε εργαστήριο εκτός του νησιού με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση 24 ή και 48 ωρών.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι ο Γερμανός είναι θετικός στον κορονοϊό, τότε εκτός απροόπτου θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς εκτός του νησιού.

Η Κέρκυρα στην κατηγορία «3»

Σύμφωνα με το χάρτη της επιδημιολογικής κατάστασης της Ελλάδας ανά νομό που δημοσίευσε χθες ο ΕΟΔΥ, η Κέρκυρα εμφανίζεται ως προς τον αριθμό κρουσμάτων στην κλίμακα από 10 έως 49 (χωρίς πάντως να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων).

Στην ίδια κλίμακα βρίσκονται Ζάκυνθος και Λευκάδα, ενώ η Κεφαλονιά βρίσκεται στην αμέσως χαμηλότερη κλίμακα με 5 έως 9 κρούσματα.

Αύξηση των κρουσμάτων πανελλαδικά, πολλά εισαγόμενα

Σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφει η χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ ο οποίος ανακοίνωσε 50 νέα κρούσματα κορονοϊού. Εξ αυτών τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Την Τετάρτη, ανακοινώθηκαν 33 νέα περιστατικά του ιού, εκ των οποίων εισαγόμενα ήταν τα 24.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 3.672, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες. Τα 919 (25.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1948 (53.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Παράλληλα, 9 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε συνολικά στη χώρα 193 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή: corfupress.com