Εποικοδομητικές συναντήσεις πραγματοποίησα σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον Γενικό Γραμματέα Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτριο Φραγκάκη.
Με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ανταλλάξαμε απόψεις για έργα, δράσεις, μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ενώ τον ευχαρίστησα για την άμεση ανταπόκριση του στην αποστολή εναέριων δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς στο Λουρδά.
Με τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση. Του γνωστοποίησα ότι η προβολή και η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας αποτελεί δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής. Βασικός άξονας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι η οργανωμένη τουριστική προβολή της, μέσω της συνεργασίας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων τους. Είναι αναγκαίο να υπάρξει ενιαία στρατηγική τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, η οποία θα αναδεικνύει ταυτόχρονα τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε ότι το μοντέλο τουριστικής προβολής που επιθυμούμε να εφαρμόσουμε ως Περιφερειακή Αρχή αποτελεί πρόθεση και του Ε.Ο.Τ.. Ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης έθεσα ως προτεραιότητά μας, στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο των νησιών μας να προστεθούν καινοτόμες προτάσεις στο πλαίσιο εναλλακτικού τουρισμού με ανάδειξη ορειβατικών διαδρομών, περιήγηση με οργανωμένες ποδηλατικές ομάδες κ.λ.π.. Επιπλέον είναι ίσως πιο επιβεβλημένο από ποτέ η ύπαρξη των δυο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους σπηλαίων στον Δήμο Σάμης και της Λίμνης του Καραβόμυλου να αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για την δημιουργία σπηλαιολογικού και καταδυτικού πάρκου στην περιοχή. Μνεία έγινε επίσης και των ξεχασμένων στα βάθη της θαλάσσιας περιοχής των νησιών μας μνημείων της ιστορίας με ειδική αναφορά στο ναυάγιο του υποβρυχίου «Περσέας» για το οποίο ο Γενικός Γραμματέας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Από το fb του Σταυρού Τραυλου