Με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης και την ομιλία του Προέδρου Σταύρου Σπαθή ( Επιχειρηματικότητα – Υποδομές – Απασχόληση σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό περιβάλλον), λαμβάνει χώρα από την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, το 1ο αναπτυξιακό συνέδριο της ΠΙΝ στο Αργοστόλι.

Η ενότητα που ήταν αφιερωμένη στην ενέργεια, εξολοκλήρου καλύφθηκε από το φλέγον ζήτημα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, και έγινε εκτενής αναφορά στο κομμάτι που μας ενδιαφέρει, έξω από την Κεφαλονιά το επονομαζόμενο Πατραϊκός κόλπος.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο Πρόεδρος Σταύρος Σπαθής συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των ΕΛΠΕ στο προσφάτως ανακαινισμένο κτήριο του Επιμελητηρίου,τον κύριο Γ. Κορωναίο και τον κύριο Κ. Κορτέση,και καθώς η συγκεκριμένη εταιρία θα προβεί στην εξόρυξη εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν βάση του σχεδιασμού τους, συζήτησε μαζί τους όλα τα ζωτικά θέματα που μας απασχολούν, όπως:

  • Τη δημιουργία έδρας της εταιρίας στην Κεφαλονιά
  • Την καταπολέμηση της ανεργίας στο νησί με πρόσληψη εργατικού δυναμικού από την Κεφαλονιά και δημιουργία μόνιμων θέσεων απασχόλησης
  • Εξέφρασε τις ανησυχίες των επιχειρηματιών του τουρισμού (κυρίως) αναφορικά με πιθανή υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος ή την απευκταία περίπτωση ατυχήματος και τις επιπτώσεις που θα έχουν στον Τουρισμό και την ποιότητα ζωής
  • Έθεσε το ζήτημα της συμμετοχής της εταιρείας στην κοινωνικότητα του νησιού με έμφαση στους τομείς της Νέας Γενιάς και του Περιβάλλοντος.

Οι εκπρόσωποι των ΕΛΠΕ δεσμεύθηκαν να μελετήσουν όσα ο κος Σπαθής τους ανέφερε και να γίνει σύντομα συνάντηση των δύο πλευρών με συγκεκριμένες προτάσεις από τη μεριά των ΕΛΠΕ.

Δέσμευση του Προέδρου αποτελεί η προσπάθεια του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης για τη μεγιστοποίηση των ωφελειών τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην επιχειρηματικότητα από την πιθανή εξόρυξη υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου του Επιμελητηρίου

Προηγούμενο άρθροΤην επόμενη εβδομάδα εξελίξεις στη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη
Επόμενο άρθρο“Πάει” για Αντιπεριφερειάρχης ο Σταύρος Τραυλός-Τι θα κάνει το “Μέγαρο”;