Επικοινωνιακή αντεπίθεση με προσλήψεις, “κούρεμα” σε στεγαστικά και επιδόματα – Το σχέδιο της κυβέρνησης για… αλλαγή κλίματος

Με μια σειρά επιθετικών κινήσεων που θα έχουν θετικό πρόσημο για την κοινωνία σκοπεύει η κυβέρνηση να ανατρέψει το κακό κλίμα που υπάρχει σε μια μερίδα πολιτών εξ αιτίας της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι κινήσεις αυτές θα αφορούν χιλιάδες προσλήψεις πολιτών αλλά και την επιτάχυνση των εξαγγελιών που έκανε ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη και βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να προχωρήσουν άμεσα όλα τα θετικά μέτρα τα οποία αφορούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η άποψη ότι ακόμα και στην Μακεδονία που το πρόβλημα είναι έντονο για τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει μια μικρή αλλαγή εάν υπάρξει αντεπίθεση με θετικό πρόσημο που αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών.

Έτσι το επόμενο και βασικό βήμα της κυβέρνησης θα αφορά στις προσλήψεις καθώς αναμένεται να βρουν δουλειά πάνω από 15.000 εκπαιδευτικοί και εξειδικευμένο προσωπικό, στην Ειδική Αγωγή, σε βάθος τριετίας ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν οι προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι από την πλευρά των αρμόδιων υπουργείων όλα είναι έτοιμα και περιμένουν το πράσινο φως από το ΑΣΕΠ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δήλωση του ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις στην Παιδεία, την Υγεία και την Αυτοδιοίκηση. «Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις στην Παιδεία, την Υγεία και την Αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων και οι 8.166 θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων», για τις οποίες διαβεβαίωσε ότι οι επιτυχόντες «θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους πριν από τις δημοτικές εκλογές», είπε ο υπουργός

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επαναλαμβάνοντας ότι θα τηρηθεί ο κανόνας μια πρόσληψη για μια αποχώρηση.

Κόκκινα δάνεια και πρώτη κατοικία
Παράλληλα με το θέμα των προσλήψεων το οποίο αναμένεται να μονοπωλήσει επικοινωνιακά την πολιτική επικαιρότητα το επόμενο διάστημα αναμένεται να έρθει προς ψήφιση η τροποποίηση του νόμου Κατσέλη – Σταθάκη για τα κόκκινα δάνεια και για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο νέος νόμος εκτός από την προστασία δανειοληπτών που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο για πρώτη κατοικία θα αφορά και ελεύθερους επαγγελματίες που πήραν επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Αυτός ο νόμος εκτός από ρύθμιση δόσεων για παράδειγμα «επιμήκυνση» περιλαμβάνει και άλλες μορφές βοήθειας, όπως επιδότηση δόσης από το κράτος και κούρεμα με προϋποθέσεις που θα αφορούν εισοδηματικά κριτήρια.

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου το οποίο αφορά 300.000 νοικοκυριά.

Το επίδομα ενοικίου αποτελεί μια σημαντική ελάφρυνση στο εισόδημά των περίπου 300.000 οικογενειών καθώς ο ποσό θα κυμαίνεται από 70 – 210 ευρώ τον μήνα (840 – 2.500 ευρώ τον χρόνο), με εισοδηματικά κριτήρια.

Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση αποτελεί η εφαρμογή του νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς όπως λένε οι αρμόδιοι παράγοντες υπάρχουν αντιδράσεις από τους εργοδότες. Έτσι το αρμόδιο υπουργείο έχει ξεκινήσει ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προχωράει και με ποιο τρόπο η εφαρμογή του μέτρου.

Αναδημοσίευση από www.newsit.gr