Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Ν. Μηλιώτη στην Κεφαλονιά

Τριήμερη επίσκεψη στην Κεφαλονιά θα πραγματοποιήσει από την Τετάρτη 22 έως και την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Νίκος Μηλιώτης.

Ο κ. Μηλιώτης θα συναντηθεί με τους Δημάρχους Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, Σάμης Γεράσιμο Μονιά-Νέτη, και Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη, με τους οποίους θα συζητήσει στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την διαχείριση έκτακτων φαινομένων και την στελέχωση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας μετά την διάσπαση των Δήμων.

Θα έχει συναντήσεις με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεφαλονιάς και Ιθάκης και τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διευθυνσης Αστυνομίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης για θέματα αρμοδιότητάς τους και συνεργασίας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Θα επισκεφθεί την Τοπική Κοινότητα Νυφίου Δήμου Αργοστολίου και την Τοπική Κοινότητα Αγίας Ευφημίας Δήμου Σάμης περιοχές που είχαν ιδιαιτέρως πληγεί από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2019.

Τέλος, ο  Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα συμμετάσχει σε συσκέψεις εργασίας τους υπαλλήλους του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης αναφορικά με τον προγραμματισμό που πρέπει να υλοποιηθεί σε σχέση με τον COVID-19, τα σχέδια δράσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας “ΙΟΛΑΟΣ”, “ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ” , τα σχέδια πυροπραστασίας που θα εφαρμοστούν με γνώμονα και στόχο την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης.