Επισπεύδεται η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Με «σφραγίδα» Μητσοτάκη οι «ελευθερίες» για εμβολιασμένους

Άμεσα ξεκινά η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση αναμένει να έχει στα χέρια της το πόρισμα της επιτροπής βιοηθικής έτσι ώστε να προχωρήσει η υποχρεωτικότητα κατ’ αρχήν στους υγειονομικούς αλλά και σε όσους εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για ειδικές διευκολύνσεις ή ελευθερίες (όρος που όπως είπε προτιμά σε σχέση με τη λέξη προνόμια), που θα έχουν όσοι θα έχουν πλήρως εμβολιαστεί.

«Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση θα ανοίξει σύντομα, από τη στιγμή που όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο. Το θεωρώ λογικό όπως συμβαίνει και με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αρκεί η απόδειξη του εμβολιασμού για να μην χρειάζεται κάποιος να κάνει συνέχεια τεστ για να αποδεικνύει ότι δεν είναι θετικός», είπε.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε νέα έκκληση σε όσους είναι καχύποπτοι να εμβολιαστούν. «Το εμβόλιο», είπε, «είναι δώρο της επιστήμης και πράξη κοινωνικής ευαισθησίας». Χαρακτήρισε δε λυπηρό το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται ή νοσούν βαριά και κάποιοι χάσουν τη ζωή τους, είναι άνθρωποι που είναι ανεμβολίαστοι και είναι άνθρωποι που τους τελευταίους μήνες είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν και δεν το έκαναν.

«Η αντίληψη “δεν βαριέσαι, σας το κάνει ο άλλος για να μην το κάνω εγώ” είναι μια αντίληψη που υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: newsit.gr