Προς κ. Γιάννη Παπαδάτο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Είναι ιδιαίτερα γόνιμο, με ευκαιρία τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές να ανοίγονται ή να τίθενται θέματα που απασχολούν την περιοχή μας . Αυτή η διαδικασία εξάλλου προάγει τον δημόσιο διάλογο που τόσο ανάγκη έχουμε στον τόπο μας. Ιδιαίτερα δε, όταν γίνεται αναφορά σε θέματα πολιτισμού, παιδείας και των υποδομών τους από συμπατριώτες μας που έχουν τάξει τη ζωή τους σε αυτόν τον χώρο.
Οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» επιθυμούν και αυτό θέτουν στην κρίση των συνδημοτών μας να φανούν χρήσιμοι και ωφέλιμοι για τον τόπο μας. Ξεπερνώντας τα αυτονόητα για ια περιοχή όπως για παράδειγμα τον φωτισμό και την καθαριότητα, επιβάλλεται να πάμε όσο γίνεται πιο γρήγορα μπροστά και στους υπόλοιπους τομείς.
Πράγματι η Σάμη πρέπει να αποκτήσει πολιτιστική στέγη για όλες τις χρήσεις. Υπάρχουν θέσεις κατάλληλες για αυτή τη λειτουργία, που με τους ανάλογους χειρισμούς της δημοτικής αρχής μπορούν να πραγματοποιηθούν. Ήδη κάποιες τις αναφέρετε κι εσείς. Οι αρχαιολογικοί χώροι, υπάρχοντες και εν δυνάμει, όπως γνωρίζετε είναι αρμοδιότητα της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση άλλοθι, αντίθετα ο Δήμος θα είναι απολύτως διεκδικητικός και φυσικά αρωγός στην προσπάθεια συντήρησης, ανάδειξης και περαιτέρω αξιοποίησής τους. Η ίδρυση μιας βιβλιοθήκης με στοχευμένο κοινό και αντικείμενο για να είναι ζωντανή χρειάζεται τον ανάλογο χώρο.
Γνωρίζοντας το γνήσιο ενδιαφέρον σας για τον τόπο μας και εκτιμώντας την προσφορά σας προσδοκούμε στην μελλοντική συνεργασία μας.

Με εκτίμηση
Στέλιος Σπαθής.

Προηγούμενο άρθροΧρηματοδότηση με περισσότερα από 16εκ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των Ιονίων Νήσων
Επόμενο άρθροΈγινε αισθητός στην Κεφαλονιά: Σεισμός 4,7 Ρίχτερ κοντά στην Αμαλιάδα