Διαφημιστικές πινακίδες, που εδώ και καιρό δεν φέρουν πλέον κανένα μήνυμα, εξακολουθούν να στέκουν ως μνημείο μιας άλλης εποχής, μερικές από τις δεκάδες που συναντώνται στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης, Κυριακή 3 Μαρτίου 2013. Φθαρμένες με το πέρασμα του χρόνου, χτυπημένες από τις κακοκαιρίες, με απομεινάρια διαφημιστικού υλικού να ανεμίζουν στον αέρα, το μήνυμα που μεταδίδουν είναι η απουσία μηνύματος. Καθώς ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο από το 2009 έχει μειωθεί κατά 54,6%, οι διαφημιστικές εταιρίες, ιδιοκτήτριες των πινακίδων, έχουν πληγεί βαριά από την οικονομική κρίση καθώς οι διαφημιζόμενοι για να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, έχουν περικόψει σημαντικά τις διαφημιστικές τους δαπάνες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Επιστρέφουν οι διαφημιστικές πινακίδες στην Αθήνα σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση.  Με βάση αυτή την απόφαση οι πεζόδρομοι στην Αθήνα εκτός από τα τραπεζοκαθίσματα θα έχουν και διαφημιστικές πινακίδες που το ύψος τους θα μπορεί να φτάσει τα 5,5 μέτρα.

Συγκεκριμένα τα διαφημιστικά πλαίσια θα έχουν διαστάσεις 3 μέτρα επί 4 μέτρα ενώ το ύψος τους μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 5,5 μέτρα. Επίσης θα προστεθούν διαφημιστικές Ρακέτες.

Την απόφαση υπογράφουν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών.

Δείτε εδώ την κοινή υπουργική απόφαση

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΤουρισμός: “Βροχή” πέφτουν οι ακυρώσεις
Επόμενο άρθροΚορινθος: Εκκενώνεται το Σοφικό – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κορινθία