Επίθεση Γαλιατσάτου σε Κράτσα: «Αύξησαν τα κονδύλια για μετακλητούς υπαλλήλους και μετακινήσεις αιρετών-Να γίνει δημοψήφισμα για τους υδρογονάνθρακες»

Σκληρή κριτική στην περιφερειακή αρχή άσκησε ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ», Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το νησί μας και παραχώρησε συνέντευξη τύπου, κάνοντας επί της ουσίας έναν απολογισμό των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής. Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπ. Γαλιατσάτος και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Δ. Μπάστας.

«Αύξησαν τα κονδύλια για μετακλητούς υπαλλήλους και μετακινήσεις αιρετών»
Ο κ. Γαλιατσάτος είπε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις δράσεις της περιφερειακής αρχής, καθώς φάνηκε η αδυναμία της να υλοποιήσει ένα δικό της πρόγραμμα, αφού όπως είπε ο προϋπολογισμός του 2020 που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι μία πλήρης αναδιατύπωση των έργων που είχε σχεδιάσει η προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Επίσης, ο κ. Γαλιατσάτος είπε ότι η περιφερειακή αρχή ενδιαφέρθηκε μόνο για την αύξηση κονδυλίων για μετακλητούς υπαλλήλους, μετακινήσεις αιρετών και δημόσιες σχέσεις, ευχόμενος να είναι μία παροδική πολιτική.

Δημοψήφισμα για τους υδρογονάνθρακες

Για το θέμα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων υπενθύμισε την πρόταση της παράταξής του για διενέργεια δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι είναι ένα σοβαρό θέμα για το οποίο πρέπει να αποτυπωθεί η άποψη των κατοίκων του Ιονίου.

Συνάντηση με Ν. Αρετάκη και Μητροπολίτη Δωδώνης

Θ. Γαλιατσάτος: «Να πάρει θέση η Ρ. Κράτσα για την αγοραπωλησία στα ορεινά»

Κατά την παραμονή του στο νησί μας ο κ. Γαλιατσάτος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ν. Αρετάκη και τον Μητροπολίτη Δωδώνης. Ένα θέμα που απασχόλησε και τις δύο συναντήσεις ήταν αυτό της αγοραπωλησίας στα ορεινά με τον κ. Γαλιατσάτο να δηλώνει: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε μία καταχρηστική επιλογή. Πρόκειται για μία μη νόμιμη αγοραπωλησία» και να καλεί την κα Κράτσα να πάρει θέση για το θέμα, λέγοντας «Δεν ξέρουμε τη στάση της περιφερειακής αρχής. Θα πρέπει να εκφραστεί και η ίδια».
Επίσης, ο κ. Γαλιατσάτος συναντήθηκε με επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων με σκοπό να ενημερωθεί για τα σημαντικότερα προβλήματα του νησιού.

Τουρισμός και Thomas Cook
Ο πρώην Περιφερειάρχης, ο κ. Σπ. Γαλιατσάτος και ο κ. Μπάστας άσκησαν κριτική στην περιφερειακή αρχή για την ακολουθουμένη πολιτική στον τομέα του τουρισμού. Για τις επιπτώσεις από την πτώχευση της Thomas Cook υποστήριξαν ότι δεν έπραξε όσα έπρεπε για να στηρίξει τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους, ενώ πρόσθεσαν ότι ούτε η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε σε αυτό. Όπως είπαν, τώρα οι επιχειρηματίες φορολογούνται για όσα δεν εισέπραξαν και διευκρίνισαν, ότι δυστυχώς, πλήττονται περισσότερο οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. «Δεν έπεισαν με τα στοιχεία που παρουσίασαν στο υπουργείο και το μόνο που κατάφεραν ήταν να δοθεί παράταση στην αποπληρωμή του ΦΠΑ. Όμως οι επιχειρηματίες πληρώνουν ΦΠΑ για δράσεις που δεν έγιναν. Έπρεπε να γίνει δίκη σε βρετανικά δικαστήρια για να αναγνωριστεί η ζημιά ως επισφάλεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάστας.
Ο κ. Σπ. Γαλιατσάτος μίλησε στην ανοδική τάση του τουριστικού ρεύματος στο Ιόνιο επισημαίνοντας ότι είναι ένα αποτέλεσμα που οφείλεται και στην πολιτική που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Όπως είπε, «η ΠΙΝ εξακολουθεί να είναι πρωταγωνιστής και αυτό έγινε και με τη δική μας συνεισφορά με όλες τις πρωτοβουλίες που πήραμε για την αναγνωρισιμότητά των νησιών μας». Έριξε δε τα βέλη του στην κα Κράτσα, καθώς όπως είπε, επενδύει σε ξεπερασμένες στρατηγικές (συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, φυλλάδια κλπ) ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει μεγάλες καμπάνιες ψηφιακής προβολής σε συνεργασία με την Google, το CNN και δημοσιογράφους από το εξωτερικό.

Γ.Κ.

Πηγή: imerazante.gr