Επιτροπή Εμβολιασμών: Περνάει η “γραμμή” Μητσοτάκη -Ανακοινώνει τρίτη δόση στο τετράμηνο

Μετά τη «γραμμή» που έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός στην Επιτροπή Εμβολιασμών για τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες, διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι η σχετική απόφασή της θα ληφθεί άμεσα!

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές η Επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει είτε την Παρασκευή είτε το Σάββατο και να αποφασίσει αυτό που έχει ήδη προαναγγείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Ενθαρρύνουμε την Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει τη χορήγηση της ενισχυτικής τρίτης δόσης, σε τέσσερις αντί για έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Hans Kluge, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα

Μάλιστα η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την Δευτέρα που η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου δίνει την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας, με την πλατφόρμα να ανοίγει τις επόμενες ημέρες.

Το γεγονός αναμένεται να επιφέρει αλλαγές και στη λήξη των πιστοποιητικών, θέμα το οποίο θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 16 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την μεθεπόμενη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου λήγουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει τρίτη δόση.

Πηγή: aftodioikisi.gr