Έρχεται Ελλάδα ο Χαφτάρ – Υποδοχή στο αεροδρόμιο υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χαφτάρ θα συναντηθεί με Έλληνες Αξιωματούχους.

Η έλευση του Χαφτάρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, θα φτάσει στην Αθήνα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, ενώ η έλευσή του στην πρωτεύουσα δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Περιμένουμε βέβαια και επιβεβαίωση από την Ελληνική πλευρά για την εν λόγω πληροφορία.

Το Πενταπόσταγμα το ανέφερε εδώ και καιρό. Έπρεπε να είχαμε άρει την υποστήριξη προς την Τρίπολη και να στρέφαμε το βλέμμα μας προς την Βεγγάζη.

Σχεδόν όλοι οι στρατιωτικοί του LNA έχουν σπουδάσει σε ελληνικές στρατιωτικές σχολές και τρέφουν φιλελληνικά συναισθήματα.

Η χώρα μας πρέπει να σταθεί στο πλευρό των νικητών, διότι η Τρίπολη σε λίγες ημέρες πέφτει. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε την επόμενη ημέρα στη Λιβύη, όπου η χώρα μας θα μπορεί να κάνει από επενδύσεις, μέχρι να στέλνει και πολεμικά πλοία.

M.LNA@LNA2019M

PM Mitsotakis says he will talk on the phone with Chancellor Merkel tomorrow over ; says clearly that Greece will veto any EU decision on Libya if the illegal Libya-Turkey memoranda are not cancelled.

Embedded video

32 people are talking about this
Πηγή: pentapostagma.gr