Έρχονται καινοτομίες στο Δήμο Ληξουρίου: Ολοκληρωμένα εποπτικά συστήματα, ψηφιακός μετασχηματισμός, ψηφιακή διακυβέρνηση, εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων & μείωση των ρύπων

Σε συνέχεια επαφών του Παν. Δυτικής Αττικής και του Παν. Πατρών με φορείς στην Κεφαλλονιά, o Δήμαρχος Ληξουρίου, κ. Γιώργος Κατσιβέλης, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου επισκέφθηκε το Τμήμα μου (Τμήμα Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).

Η πολύωρη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα σημαντική αφού παραβρέθηκαν εξαίρετοι καθηγητές με υψηλή τεχνογνωσία σε ζητήματα νέων τεχνολογιών και κυρίως σε καινοτομίες των θεματικών περιοχών της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (Διαδίκτυο των αντικειμένων, κυβερνοφυσικά συστήματα, ρομποτική, Προσθετικές κατεργασίες, επαυξημένη πραγματικότητα κλπ)

Συζητήθηκαν πολύ σημαντικά τεχνικά ζητήματα με σκοπό την εφαρμογή καινοτομιών της industry 4.0 στον Δήμο Ληξουρίου με στόχο το μέγιστο όφελος για το ίδιο το Ληξούρι και τους κατοίκους.
Η ανάπτυξη ολοκληρωμένων εποπτικών συστημάτων, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου, ψηφιακή διακυβέρνηση, εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων (νερό), μείωση των ρύπων είναι μερικά απο αυτά.
Πρώτο μέλημα όλων η υλοποίηση του Κόμβου Καινοτομίας, ώστε να μπορεί το Πανεπιστήμιο να αλληλεπιδρά με τον Δήμο και ο Δήμος να διοχετεύει τις δράσεις και την τεχνογνωσία στους Δημότες και στις επιχειρήσεις.

Από το fb του

Nikolaos Laskaris