Με εντολή εισαγγελέα οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ θα υποδύονται τους πελάτες και θα εισβάλλουν στις βίλες – Ολο το σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Εφόδους στα πάρτι που διοργανώνονται σε βίλες με εντολή εισαγγελέα ετοιμάζουν οι «Ράμπο» της Εφορίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη για το OPEN TV, συναγερμός έχει σημάνει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τα δήθεν αυθόρμητα πάρτι που γίνονται σε βίλες. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στελέχη της ΑΑΔΕ στο Ανοιχτό Κανάλι, αυτά τα πάρτι «αποτελούν φλέβα φοροδιαφυγής».

Γι’ αυτό και οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ τα επόμενα 24ωρα θα μεταβούν στα νησιά και θα αρχίσουν τους ελέγχους στα πάρτι που θα στήνονται στις βίλες. Οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ θα προσποιούνται ότι είναι πελάτες και θα καταβάλλουν και το ανάλογο αντίτιμο της εισόδου. Μόλις, λοιπόν, μπουν στις βίλες – πάντα με εισαγγελική εντολή – θα καταγράφουν το κόστος των εισιτηρίων, τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε αυτό αλλά και τις καταναλώσεις ποτών που κάνουν οι θαμώνες. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, θα επιβάλλονται πρόστιμα καθώς δεν έχει γίνει έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και δεν έχει δηλωθεί το εισόδημα που κερδίζουν οι διοργανωτές των πάρτι. Πρόκειται, δηλαδή, για μεγάλη φοροδιαφυγή.

Βίντεο ντοκουμέντο από το πάρτι σε βίλα στη Μύκονο

Την ίδια στιγμή, το Open Tv δημοσιεύει βίντεο ντοκουμέντο από το πάρτι που έγινε σε βίλα στο νησί των ανέμων. Οπως μπορείτε να δείτε, οι θαμώνες συνωστίζονται και χορεύουν στους ρυθμούς του τραγουδιού που παίζει δυνατά. Αυτές τις εικόνες εξασφάλισε το OPEN TV και ο απεσταλμένος του Ανοιχτού Καναλιού στο κυκλαδίτικο νησί, Δημήτρης Φρέσκος.

Το πάρτι έγινε την περασμένη Κυριακή και οι άνθρωποι χορεύουν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, αυτά τα πάρτι δεν ελέγχονται από κανέναν και δεν πληρούν κανέναν από τους υγειονομικούς κανόνες που ορίζει η Πολιτεία. «Παρατηρήσαμε εικόνες συνωστισμού σε διάφορους χώρους, σε μαγαζιά οργανωμένα ή μη», τονίζει στο OPEN TV ο δήμαρχος Μυκόνου, Κώστας Κουκάς.

Οι καταστηματάρχες του νησιού καταγγέλλουν τα πάρτι που γίνονται σε βίλες εδώ και δύο χρόνια. Είναι χαρακτηριστική η έγγραφη καταγγελία που έχει γίνει προς την Πολιτεία τον Αύγουστο του 2019. «Ερχονται στο νησί, νοικιάζουν μια βίλα και κάνουν πάρτι με αντίτιμα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Ανοιχτό Κανάλι ο επιχειρηματίας, Γιάννης Θεοχάρης.

Πώς στήνονται τα πάρτι στις βίλες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Ελληνες και ξένοι promoter αποστέλλουν μηνύματα στους ενδιαφερόμενους πελάτες. Τα μηνύματα περιλαμβάνουν την τοποθεσία, το σύνθημα και το παρασύνθημα που θα χρειαστεί κάποιος για να περάσει την πύλη εισόδου της βίλας. Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται συνήθως από 300 ευρώ έως και 500 ευρώ, τα οποία οι διοργανωτές ζητούν να είναι σε μετρητά, ώστε οι συναλλαγές να μην είναι ανιχνεύσιμες.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, το beach bar, στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ και δίμηνο λουκέτο μετά τον συνωστισμό σε πάρτι, παραμένει ανοιχτό, καθώς οι ιδιοκτήτες του έχουν το χρονικό περιθώριο – βάσει νόμου – να υποβάλλουν ένσταση εντός πέντε ημερών.

Ερχεται «βροχή» λουκέτων για συνωστισμό στα μπαρ

Η κυβέρνηση εξετάζει, μάλιστα, το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός και να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί. Την ίδια στιγμή, πάντως, από το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκαθαρίζουν ότι υπάρχει καθαρή πολιτική εντολή προς τα ελεγκτικά κλιμάκια όταν βλέπουν κατάστημα, στο οποίο υπάρχει συνωστισμός να μπαίνει κατευθείαν λουκέτο. Δεν θα υπάρχει καμία επιείκεια και καμία ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα, είναι το μήνυμα που στέλνουν, μέσω του OPEN.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία: Ροζ σκάνδαλο με ιερέα που είχε «διπλή» ζωή
Επόμενο άρθροΛηξούρι: Το θησαυροφυλάκιο, το σανό & η νυχτερινή βόλτα στο «υπέρλαμπρο» Πόρτο