Έργο Σταθμός για τη Σάμη και τον Καραβόμυλο!!! Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΠΙΝ και του Δήμου Κεφαλονιάς.

Τη προγραμματική σύμβαση ενός έργου που θα αναμορφώσει και θα αναδείξει την περιοχή που αναφέρεται, ενός έργου που χρόνια ζητούν οι κάτοικοι της Σάμης και του Καραβομύλου, αλλά το απαιτούν και οι τουριστικές ανάγκες της.
Πρόκειται για το παραλιακό μέτωπο Σάμης – Καραβομύλου, που για χρόνια παραμένει κατά το ήμισυ και πλέον, ένας τόπος εγκαταλελειμμένος, χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί όπως θα έπρεπε, στις ανάγκες των τουριστών και των κατοίκων. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με το γνωστό πρόβλημα της πεζογέφυρας, να επιδεινώνει τη κατάσταση, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν, η θλιβερή εικόνα που αντικρίζουν ντόπιοι και επισκέπτες, σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, που θα μπορούσε να είναι ένα «διαμαντάκι» για τη Κεφαλονιά.
Αυτά γνωρίζοντας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, υπέγραψαν σήμερα το πρωί, προγραμματική σύμβαση κατασκευής – ανάπλασης του μετώπου, με Ανάδοχο όπως είναι φυσικό, τον Δήμο Κεφαλονιάς. Στο έργο, εκτός από κατασκευή νέας γέφυρας, προβλέπετε, πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος, ανάδειξη των υδροβιότοπων κατά μήκος αυτού, σταθμός αναψυχής και μικρό θεατράκι, στη θέση Κολόνα,μπροστά στο μικρό λιμανάκι του Καραβομύλου.
Επαναφύτεψη των κυπαρισσιών που έχουν κοπεί και δενδροφύτευση όπου χρειάζεται με κουτσουπιές, δάφνες του Απόλλωνα και μουριές.

Δεν θα φυτευτούν κοκοφοίνικες…
Ηλεκτροφωτισμός με αυτόνομα φανάρια ( θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια ).

Το έργο έχει προυπολογισμό 3.800.000 Ευρώ και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΠΙΝ 2014-2020.
Τάσος Καβαλλιεράτος
Υ.Γ. Ασφαλώς και η «είδηση» είναι πολύ ρομαντική…για να είναι και αληθινή!!! καλή πρωταπριλιά, έστω και καθυστερημένα!!!

Αναδημοσιευση από www.samiwordpress.com