Στην τελική ευθεία για τη διάσπαση του Δήμου φαίνεται πως έχουμε μπει καθώς δημοσίευμα απο το lesvosnews αναφέρει οτι έχει οριστικοποηθεί το «ναι» απο τον τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Ωστόσο το Start επικοινώνησε με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Κ. Παυλίδη όποιος όπως ενημέρωσε «τα πραγματα ειναι θετικά προς αυτή την κατεθυνση αλλά μεχρι στιγμής ειναι «Off the Record».

Μέχρι στιγμής παρόλαυτά δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν.

To δημοσίευμα

Σύμφωνα με το lesvosnews: «Οριστικοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα η διάσπαση του Δήμου Λέσβου με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση να ανακοινώνει σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο του την διάσπαση των Δήμων Λέσβου, Κεφαλλονιάς, Κέρκυρα και Κοζάνης.

Ο Δήμος Λέσβου θα διασπαστεί σε δυο Δήμους, Μυτιλήνης και Καλλονής, κάτι που ήταν και απαίτηση του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού ο οποίος στην συνάντηση που είχε νωρίτερα το μεσημέρι με τον κ. Χαρίτση ζήτησε να γίνουν δυο δήμοι, αντί για τρείς που συζητούσε το Υπουργείο, μετά την πρόταση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς του Υπουργού Εσωτερικών, καθώς θα πρέπει να καμφθούν και κάποιες αντιδράσεις από βουλευτές άλλων περιοχών οι οποίοι ζητούν και εκείνοι να διασπαστούν Δήμοι της εκλογικής τους Περιφέρειας. Σε κάθε περίπτωση η διάσπαση του Δήμου Λέσβου αυτή την ώρα είναι δεδομένη.»

Αναδημοσίευση από /www.startmediacorfu.gr

Προηγούμενο άρθροΠρώτη κατοικία: Τα τελευταία εκκρεμή σημεία και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής
Επόμενο άρθροΓεμάτος λακκούβες ο δρόμος Μεταξάτα – Σπαρτιά – Αναγνώστρια : «Κεφαλονιά δεν είναι μόνο το Αργοστόλι»