Έτοιμοι για όλα στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι εναλλακτικές Τσίπρα αν βγει από το κάδρο ο Προκόπης Παυλόπουλος – Ποιον θα προτείνει

Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει τα στελέχη της Κουμουνδούρου λαμβάνοντας υπ όψη τις εξής παραμέτρους: Ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να περάσει πρώτα τον εκλογικό νόμο και στην συνέχεια να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας την στιγμή που η Φώφη Γεννηματά έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί πρόεδρο που δεν προέρχεται από την κεντροαριστερά.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδίσει τις ψήφους του ΚΙΝΑΛ στο θέμα του εκλογικού νόμου» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία επισημαίνουν ακόμα στην συνέχεια ότι Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να κάνει το χατίρι της Φώφης Γεννηματά και να αποδεχθεί την Μαρία Δαμανάκη ή την Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ εμφανίστηκε να επιθυμεί το θέμα της εκλογής να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν γι αυτό άλλωστε κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανοίξει το γρηγορότερο τα χαρτιά του. “Όσα επιχειρεί σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή την εκλογή ΠτΔ είναι απολύτως αλλοπρόσαλλα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Όταν πριν από ένα χρόνο πήρα την απόφαση να αλλάξουμε το σχετικό άρθρο του Συντάγματος και να απεμπλακούμε την προεδρική εκλογή από τη διάλυση της Βουλής, δεν μπορούσα να φανταστώ αυτόν τον διασυρμό, τόσο του αξιώματος, όσο και της διαδικασίας”.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει τίποτα καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στην πρόταση για τον Προκόπη Παυλόπουλο αν και οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιλαμβάνονται ότι αυτή η υποψηφιότητα απομακρύνεται από την στιγμή που η Φώφη Γεννηματά βάζει βέτο.

Έτσι στην Κουμουνδούρου επεξεργάζονται και τις επόμενες κινήσεις που θα κάνουν στην περίπτωση που ο Προκόπης Παυλόπουλος αρνηθεί να είναι ξανά υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας μόνο ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή την περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αλλάξει πολιτικό… προσανατολισμό προτείνοντας κάποιο χώρο από της ευρύτερης αριστεράς.

Πηγή: newsit.gr