Έτσι θα ανοίξει η εστίαση στις 25 Μαΐου: 6 άτομα ανά τραπέζι, 80% πληρότητα

Π{ροβλέπεται διπλασιασμός των κοινόχρηστων χώρων στους οποίους μπορούν να τοποθετήσουν οι ιδιοκτήτες τραπεζοκαθίσματα

Σήμερα το απόγευμα ανακοινώνονται από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, τα μέτρα για τα καταστήματα εστίασης που ανοίγουν στις 25 Μαΐου, κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση, στις 18:00. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV που παρουσιάστηκε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων (13:00), οι κανονισμοί ασφάλειας θα προβλέπουν ότι θα είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ., έξι άτομα ανά τραπέζι, ενώ οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν με πληρότητα 80%. Αυτοί θα είναι μερικοί από τους όρους με οποίους θα γίνει η επανεκκίνηση σε μπαρ, εστιατόρια, καφέ σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ρύθμιση που θα καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή η κυβέρνηση, προβλέπεται διπλασιασμός των κοινόχρηστων χώρων στους οποίους μπορούν να τοποθετήσουν οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων τραπεζοκαθίσματα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν και υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης ακώλυτης διέλευσης των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.  Για τις περιπτώσεις των καταστημάτων που δεν είναι εφικτή η παραχώρηση επιπλέον χώρου δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να μειώνουν τα τέλη έως και σε ποσοστό 50%.

Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα να γίνεται πεζοδρομηση δρόμων για κάποιες ώρες της ημέρας ή ακόμη και ολόκληρη την ημέρα προκειμένου να δοθεί χώρος στα καταστήματα εστίασης.

Στα μέτρα υγιεινής αναμένεται να περιλαμβάνονται: 

  • Αλάτι, πιπέρι και ντρεσινγκ θα είναι όλα μιας χρήσης για να ελαχιστοποιηθεί η επαφή των αντικειμένων από άνθρωπο σε άνθρωπο

  • Αντισηπτικά στα τραπέζια

  • Μάσκες, γάντια για το προσωπικό

  • Ανεμιστήρες στους κλειστούς χώρους που θα «βλέπουν» προς τα έξω

  • Όχι στον κλιματισμό

Τα κέντρα δεξιώσεων δε θα ανοίξουν μαζί με την υπόλοιπη εστίαση, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο, διευκρίνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Παπαθανάσης.

Πηγή: ethnos.gr