Ευαγγελία Παρίση: Γιατί κατεβαίνω με τον Παρίση

Φίλες και φίλοι,

Έχουμε την ευκαιρία να ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο με ασύγκριτη φυσική ομορφιά. Ο καθένας χωριστά σε αυτό που μπορεί να προσφέρει βάση των γνώσεων και των εμπειριών του και όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με γνώμονα τη περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού μας σε όλους τους τομείς: Πρωτογενή, υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, τουρισμός. Μακριά από μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και μικροκομματισμούς που θα μας οδηγήσουν σε μιζέρια και δυσχέρεια.
Γιατί να μην προσφέρουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας, ώστε να μείνουν και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον τόπο τους;
Γιατί να μην βελτιώσουμε το επίπεδο συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της ενδοχώρας, αναδεικνύοντας την αυθεντική τοπική ταυτότητα των χωριών καθιστώντας τα επισκέψιμους τουριστικούς τόπους και ενισχύοντας την τοπική τους οικονομία;
Γιατί να μην προσπαθήσουμε να καθιερώσουμε  την Κεφαλονιά ως προορισμό εναλλακτικού τουρισμού την στιγμή που το νησί μας  παρέχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη αρκετών από τις μορφές του;

Ενδεικτικά θα αναφερθώ μόνο σε  τέσσερεις  από αυτές τις μορφές που ενώ υπάρχουν αρκετές, που τώρα μπορεί να αποτελούν μόνο όραμα, με συλλογική δουλειά, καινοτόμες ιδέες,  αποφασιστικότητα και πίστη στο στόχο μας μπορεί να γίνουν πραγματικότητα.

Θρησκευτικός  τουρισμός: Το νησί διαθέτει πληθώρα από μοναστήρια, εκκλησίες, θρησκευτικές εορτές φθάνει να αναδειχθούν κατάλληλα.

Οινοτουρισμός : To νησί ξεχωρίζει για την ποικιλία των κρασιών του  με διεθνείς  διακρίσεις, φθάνει να γίνει μια καταγραφή των οινικών διαδρομών καθιστώντας τα οινοποιία επισκέψιμους χώρους τουριστών.

Περιπατητικός τουρισμός (μονοπάτια, ορεινούς όγκους, κάλλος φυσικού τοπίου διαθέτει το νησί σε πληθώρα, η ακατάλληλη αξιοποίηση τους  με διάνοιξη, σήμανση  και καταγραφή θα βοηθούσε την άνθιση αυτής της μορφής.

Αγροτουρισμός (η διαμονή των τουριστών σε μικρά καταλύματα αγροτικών περιοχών-χωριών θα βοηθούσε την τοπική οικονομία, την ανάδειξη των ντόπιων προϊόντων μας και των αγροτικών ασχολιών μας)

Για όλα αυτά και για ακόμη περισσότερα αποφάσισα να συμπορευτώ με τον Αλέξανδρο Παρίση και την παράταξη της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ .

Η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου θα αποτελέσει  το έναυσμα για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας

Με εκτίμηση
ΕΥΑΓΓΕΛΊΑ ΠΑΡΊΣΗ  ΚΑΛΑΦΆΤΗ
ΥΠΟΨΉΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ με την ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

*Εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.