Μια νέα μεγάλη δημοσκόπηση, μόλις 17 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, είδε απόψε το φως της δημοσιότητας. Η δημοσκόπηση είναι της εταιρείας Alco για λογαριασμό του Open και την εκπομπή «Open Mind» με την Έλλη Στάη.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που καταγράφει η δημοσκόπηση είναι πως έχει μειωθεί ο αρνητικός αντίκτυπος για το κυβερνών κόμμα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς ωστόσο, να έχει εξαλειφθεί εντελώς.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε πριν την αναγγελία από τον πρωθυπουργό των οικονομικών μέτρων ελάφρυνσης και έτσι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alco, Κώστα Παναγόπουλο, δεν μπορούσε να μετρηθεί ο αντίκτυπος που είχαν στον πολίτη.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου η ψαλίδα φαίνεται να κλείνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,4% ενώ η Νέα Δημοκρατία το 25,3% (προβάδισμα με 5,9%, έναντι 6,2% που ήταν στην αντίστοιχη έρευνα του Μαρτίου). Εντός Βουλής είναι η Χρυσή Αυγή: 5,5%, το ΚΙΝΑΛ: 5%, ΚΚΕ: 4,8% και ακολουθούν εκτός Βουλής η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, Ελληνική Λύση με 2,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,4%, το Ποτάμι με 1,4% και οι ΑΝΕΛ με 1,2%.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (η συγκεκριμένη εταιρεία δεν κάνει αναγωγή αλλά πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων αφαιρεί δηλαδή, την αποχή και τα λευκά) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 21.1% και η Νέα Δημοκρατία το 27,6%, με την ψαλίδα να κλείνει  σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα  από το 6,9% στο 6,5%. Εντός Βουλής εμφανίζονται: Χρυσή Αυγή: 6%, ΚΙΝΑΛ: 5,5%, ΚΚΕ: 5,2%, ενώ κοντά στο 3% βρίσκονται Ελληνική Λύση με 2,8%, Λαΐκή Ενότητα με 2,6% και Ένωση Κεντρώων με 2,4%. Τέλος, ακολουθούν Ποτάμι με 1,5% και ΑΝΕΛ με 1,3%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 17,8%.

Ως προς την παράσταση νίκης, η ΝΔ εμφανίζει αυξητικές τάσεις με  61% υπέρ, το 17% ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το  22% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν απαντά.

Αναδημοσιευση από www.aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΦώτης Χαλιωτης: Γιατί κατεβαίνω με τον Μιχαλατο
Επόμενο άρθροΜάκης Σιμωτας: “Ούτε μια ψήφο μέσα από τον Πόρο δεν πρέπει να πάρει ο Δήμαρχος του τίποτα”