Ευρωεκλογές: Κόκκαλης, Ρεπούση, Δανέλλης -15 ονόματα ανακοινώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στον απόηχο της υπόθεσης της Μυρσίνης Λοΐζου συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το κυβερνών κόμμα τα ονόματα 15 ακόμα υποψηφίων για τις ευρωεκλογές 2019.

Οι τελευταίοι της λίστας θα ανακοινωθούν στις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται τελικά να συμμετάσχουν ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο επιχειρηματίας Πέτρος Κόκκαλης, η Έλενα Κουντουρά (αν και είναι πιθανό η ανακοίνωση της υποψηφιότηττάς της να γίνει με το επόμενο τμήμα υποψηφίων), η Μαρία Ρεπούση από την πρωτοβουλία της «Γέφυρας» και ο καθηγητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης, που είχε οριστεί επικεφαλής του διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Από τον καλλιτεχνικό χώρο έχει βολιδοσκοπηθεί γνωστή ερμηνεύτρια, ενώ, αντίθετα, φαίνεται να υποχωρεί το ενδεχόμενο να είναι τελικά υποψήφιος ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης.

Η σημερινή Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζει στη σκιά της υπόθεσης Λοΐζου, που πρώτα με τις φιλοτρομοκρατικές δηλώσεις και στη συνέχεια με το σκάνδαλο να εισπράττει επί έξι σχεδόν χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της προκάλεσε σάλο και εν τέλει παραιτήθηκε από τη συμμετοχή της στις ευρωεκλογές 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχει αμηχανία για την εξέλιξη αυτή με την υπόθεση Λοΐζου, καθώς κάποια στελέχη εκτιμούν ότι έπληξε επικοινωνιακά την προεκλογική εκστρατεία και ενδεχομένως ανέκοψε για λίγο -αλλά κρίσιμο- χρονικό διάστημα την όποια δυναμική επιχείρησε να δημιουργήσει το κυβερνών κόμμα με τη λίστα για τις ευρωεκλογές 2019.

Αναμένεται σήμερα να διατυπωθεί κριτική στον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι όποιες επιλογές για την πρώτη λίστα για τις ευρωεκλογές 2019 και στον ελλειπή έλεγχο ή υποτίμηση εκκρεμοτήτων που επέφεραν τελικά κόστος.

Με βάση την υπόθεση Λοΐζου αναμένεται τα όποια ονόματα να μπουν στο μεγεθυντικό φακό προκειμένου να αποφευχθούν άτακτες υποχωρήσεις στο επόμενο διάστημα. «Μέχρι τις εκλογές έχει απομείνει διάστημα ενάμιση μήνα και άλλες αστοχίες δεν επιτρέπονται», εξηγεί σε συνομιλητές του μέλος της Γραμματείας.

Πηγή: Ευρωεκλογές: Κόκκαλης, Ρεπούση, Δανέλλης -15 ονόματα ανακοινώνει ο ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr