Ευρωεκλογές: Τα πρώτα πιθανά ονόματα για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Στα τέλη αυτής της εβδομάδας στις αρχές τις επόμενης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Η ανακοίνωση των ονομάτων καθυστερεί καθώς τα στελέχη που ασχολούνται με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές έχουν ως στόχο να συμπεριλάβουν μέσα σε αυτό όλες τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά υποψηφίους που προέρχονται από την κεντροαριστερά. Σε αυτό αναμένεται να συμπεριληφθούν προβεβλημένα πρόσωπα της κυβέρνησης, αλλά και προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Στο ευρωψηφοδέλτιο θα συμπεριληφθούν και πάλι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Στέλιος Κούλογλου και η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Μπορεί στο κυβερνών κόμμα να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους αλλά εκτός από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή το προηγούμενο διάστημα είχαν ακουστεί έντονα τα ονόματα του Γιάννη Μουζάλα, της Λυδίας Κονιόρδου, αλλά και του Γιώργου Κατρούγκαλου. Για την Έλενα Κουντουρά τα πράγματα δείχνουν να είναι αρκετά δύσκολα καθώς φαίνεται ότι «κόβεται» εξ αιτίας του νόμου Σαμαρά βάση του οποίου ένας βουλευτής θα πρέπει να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του για να βάλει υποψηφιότητα για την ευρωβουλή. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Σπύρο Δανέλλη.

Με βάση κάποιες πληροφορίες στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές δεν αποκλείεται να είναι ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ενώ από τους 53 ακούγονται η Ράνια Σβίγκου, ο Γιώργος Κυρίτσης, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Γιάννης Μπουρνούς.

Για τα στελέχη που θα είναι υποψήφιοι από τον χώρο της κεντροαριστεράς δεν υπάρχει σαφής εικόνα. Πάντως μέχρι τώρα έχουν ακουστεί τα ονόματα της Λούκα Κατσέλη, της Μαριλένα Κοππά, του Σωτήρη Βαλντέν και της Μαρία Ρεπούση.

Ερωτηματικό υπάρχει για το τι θα γίνει με τον Γιάννη Ραγκούση, αλλά και με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο ο οποίος έχει μπει δυναμικά στην ιστορία του προοδευτικού μετώπου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αναδημοσίευση από www.newsit.gr