Φ. Βάκη: «Θα ζητήσω ενδελεχής ενημέρωση – Πρέπει επιτέλους να γνωρίζουμε τι θα γίνει με την διάσπαση».

Σε μια ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ των δημων που αναμένεται να προχωρησει η διάσπαση.

Ωστόσο αυτό που αναμενεται να ζητήσουν οι Βουλευτές είναι ενημέρωση από τον Υπουργό καθως εως τώρα ότι δηλωσεις γίνονται είναι μόνο με πληροφορίες.

Η Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη μιλωντας στο Corfutv επεσυμανε χαρακτηριστικά τα εξής: «Εγώ θα απαιτήσω να ενημερωθώ ενδελεχώς διότι άκουσα με μεγάλη μου έκπληξη  για τον Δήμο Παλαιοκαστριτών ότι υπάρχει ανησυχία μήπως ενταχθεί στο βόρειο τμήμα.  Εγω λοιπόν λέω οτι εάν και εφόσον γίνει η τριμερής διοικητική διαίρεση του Δήμου Κέρκυρας θέλω να ξέρω ακριβώς τι θα γίνει. Θέλω να δω αναλυτικά το χωροταξικό σχέδιο και να ακούσω την αιτιολόγηση από τον υπουργό να δούμε πως πάμε και πως πορευόμαστε. Επίσης να σας πω ότι 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων των ετεροδημοτών. Τι θα γίνει; Μέχρι να κατατεθεί η τροπολογία να πάρει ΦΕΚ υπάρχει μη διαδικασία στο κοινοβούλιο. Φαντάζομαι θα δοσουν μία παράταση αλλά θεωρώ ότι γίνονται οκά την τελευταία στιγμή, γρήγορα και χωρίς καμία ενημέρωση και θα ήθελα να ξέρω όλες τις λεπτομέρειες». 

Αναδημοσίευση από www.corfutvnews.gr