Φαραντούρης: Μπαράζ εμφανίσεων σε τηλεόραση & ραδιόφωνο από Κεφαλονιά και Αθήνα [βίντεο]

Με μπαράζ τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εμφανίσεων από Κεφαλονιά και Αθήνα ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης τοποθετήθηκε για την κατάσταση των σιδηροδρόμων στη χώρα μας, το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζητήματα ασφάλειας αλλά και για την Κεφαλονιά & Ιθάκη.

Στην πρωινή εκπομπή του Action24 ξεκίνησε με αναφορές στην Κεφαλονιά και συνεχίσε με την αποτυχία της χώρας να εξασφαλίσει για τους πολίτες ασφαλείς σιδηροδρομικές υπηρεσίες.

Στην εκπομπή “Επι του Πιεστηρίου” του Kontra Channel ανέφερε ότι η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς ήταν μνημονιακή υποχρέωση που πάει πίσω στο 2013 και στην τότε κυβέρνηση ενώ όπως είπε δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για απελευθερωμένη αγορά ενός φυσικού μονοπωλίου με έναν μόνο πάροχο. Όπως είπε είχαν εξασφαλιστεί μια σειρά από οφέλη κι εγγυήσεις για το ελληνικό Δημόσιο όπως τα 800 εκατ. ευρώ ως αντισταθμιστικά έργα αναβαθμισης του δικτύου από την Hellenic Train, τα οποία όμως έκαναν φτερά.

Επίσης, σε απευθείας σύνδεση από τον Κούταβο στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV επανέφερε το ζήτημα των €800 εκατομ. για την αναβάθμιση του δικτύου και σιδηροδρομικών υπηρεσιών που εξαφανίστηκαν, όπως είπε, μετά το 2019 και μίλησε για τον κεντρικό ρόλο της πολιτείας στα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας.

Εξάλλου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ απ’ τα Φραγκάτα Κεφαλονιάς είπε ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει «αντικειμενική πολιτική ευθύνη» που επικαλούνται καποιοι στην ξύλινη γλώσσα τους. “Πας σπίτι σου όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη. Κι αυτό το καταλαβαίνουν πολύ καλά οι πολίτες. Μιλάμε για μια τραγωδία, άλλωστε, για την οποία είχαν προειδοποιηθεί οι αρμόδιοι.

Σήμερα προκαλούν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό τα κροκοδείλια δάκρυα των ιθυνόντων”.

Αργότερα στη τηλεόραση του Ionian Channel υπενθύμισε τόσο την κρίση της Πανδημίας όσο και την ενεργειακή κρίση και το ρόλο των κρατικών υποδομών ασκώντας κριτική για την διαχείριση.

 

Τέλος μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά μίλησε για την καταγγελίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων στη Ελλάδα, αλλά και για την Κεφαλονιά & Ιθάκη ως μοντέλο βιώσιμης αναπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα.