Στους «Αταίριαστους» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα φιλοξενήθηκε ο Νικόλας Φαραντούρης για ελληνο-τουρκικά και τα ενεργειακά. Μαζί του ο διεθνολόγος καθηγητής στρατιωτικών σχολών Γιάννης Παπαφλωράτος. «Έχετε συνειδοτοποιήσει ότι φιλοξενείτε σήμερα δύο Κεφαλονίτες;» προειδοποίησε ο Νικόλας Φαραντούρης στην έναρξη τη εκπομπής για να προσθέσει ότι «πρόκειται για εκρηκτικό κοκτέιλ». Μετά απ’ αυτό η συζήτηση περιστράφηκε γύρω απ’ την Κεφαλονιά, το δίπολο Αργοστόλι-Ληξούρι, αλλά και τη Σάμη, «την Ελβετία της Κεφαλονιάς με αυστηρή ουδετερότητα μεταξύ των δύο», όπως ανέφερε ο συμπατριώτης μας.

 

Επί της ουσίας, ο Ν. Φαραντούρης επισήμανε ότι στα ελληνοτουρκικά απαιτείται μεγαλύτερη διεκδικητικότητα στα κεκτημένα μας, υπενθυμίζοντας την ατζέντα των ενεργειακών «που έχει μείνει πίσω». Στο θέμα της ακρίβειας επισήμανε ότι έχουμε τις υψηλότερες τιμές στην αντλία απ’ όλες τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής. Δεν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα, όπως συνδυασμός δημοσιονομικών και ρυθμιστικών παρεμβάσεων (φορολόγηση υπερκερδών ενεργειακών εταιρειών με ισόποση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ) και αυστηρών ελέγχων όπως έχουν κάνει άλλες χώρες και έφερε το παράδειγμα της Γερμανίας όπου με νόμο την περασμένη Παρασκευή μειώθηκε περαιτέρω κατά 0,40 λεπτά το ντίζελ και 0,14 η βενζίνη στο λίτρο.

Αξίζει: Την ώρα που ο συμπατριώτης μας αναφερόταν στο «εκρηκτικό κοκτέιλ δύο κεφαλονιτών» στο στούντιο της εκπομπής, στην εικόνα στο background σημειώθηκε … μεγαλειώδης έκρηξη!

Πηγή: ekefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΔήμος Σάμης: Πρόταση στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” για Προμήθεια Αγοράς Κτηνιατρικού Εξοπλισμού & Προμήθεια Δαπάνης για τη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς (απόφαση)
Επόμενο άρθροΚαππάτος: Πολιτική με συνέπεια για τον ΕΝΦΙΑ – Μείωση 42,3% στο νομό Κεφαλονιάς σε σύγκριση με το 2018 (εικόνα)