Οι φωτιές προκάλεσαν αμέτρητες καταστροφές στην χώρα μας, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να τονίζει ήδη από χθες, στο νέο του τηλεοπτικό μήνυμα, πως οι αποζημιώσεις θα έρθουν άμεσα για τους πληγέντες

Οι σχετικές ανακοινώσεις γίνονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο.

Φωτιές: Δείτε ζωντανά όσα λένε οι αρμόδιοι υπουργοί

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανάλυσε πως θα διοχετευθούν 500 εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων, αγροτών, τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποδομών και ιδιοκτητών ακινήτων.

Δείτε πώς θα δοθεί η αποζημίωση για τις ζημιές στα σπίτια

Πώς θα δοθεί η αποζημίωση για λοιπά κτίσματα και επιχειρηματικά ακίνητα

Πώς θα δοθούν τα χρήματα

 

Τα μέτρα για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και της αποκατάστασης του φυσικού πλούτου της χώρας

Νωρίτερα, πάντως, στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός έδωσε μια… πρώτη γεύση για τα μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

-Στεγαστική συνδρομή έως 150.000 ευρώ, άμεσα θα δίνεται προκαταβολή 5.000 – 12.000 ή 20.000 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς. Τα ποσά θα καταβάλλονται με μια αίτηση από 18 Αυγούστου από πλατφόρμα και οι πληρωμές θα γίνονται σε λίγες ημέρες.

-Οι επιχειρήσεις θα αποζημιωθούν με το 70% των απωλειών. Για τα ακίνητα θα λαμβάνουν προκαταβολή 5 έως 22 χιλιάδες ευρώ ανάλογα με τις ζημιές.

-Ιδιες προκαταβολές θα δοθούν σε αγροτικές καλλιέργειες, ενώ θα υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση.

-Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι πληγέντες. Επιδότηση ενοικίου έως 500 ευρώ και αναστολή πλειστηριασμών. Στην Εύβοια τα μέτρα θα ισχύουν για όλους τους κατοίκους των δήμων που επλήγησαν. Οι επιχειρήσεις θα έχουν δικαίωμα για τρίμηνη αναστολή εργασίας.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Θεόφιλος ρίχνει “βόμβα” για την υποψηφιότητα του Νίκου Ανουσάκη: “Είναι κόλπο…”-Τι λέει για το Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου και τα άλλα μεγάλα έργα που έχουν ενταχθεί (ηχητικό)
Επόμενο άρθροΚεφαλονίτης από την Αγία Ευφημία ο άνθρωπος που έλυσε & έσωσε το σκύλο από την φωτιά & έγινε viral