Φόβοι για χτύπημα στο κονβόι των Ελλήνων πολιτών από τη Μαριούπολη! Έχει φτάσει στην Ζαπορίζια

Η επιχείρηση εκκένωσης από τη Μαριούπολη βρίσκεται σε εξέλιξη, με την πομπή αυτοκινήτων που μεταφέρει τους 82 Έλληνες πολίτες να έχει περάσει ήδη από τον πρώτο σταθμό ελέγχου και δύο ώρες μετά να συναντά τον δεύτερο.

Ο στόχος είναι να μετακινηθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια το κονβόι προς τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την πρέσβη Σοφία Γραμματά για να παράσχει στους Έλληνες πολίτες κάθε δυνατή αρωγή.

Πληροφορίες λένε πως 21 είναι τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν 82 Έλληνες πολίτες, ομογενείς αλλά και αποστολές ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ωστόσο σήμανε συναγερμός καθώς υπάρχουν προειδοποιήσεις πως μπορεί ο ρωσικός στρατός να χτυπήσει το ελληνικό κονβόι από τη Μαριούπολη, ώστε να κατηγορήσουν τους Ουκρανούς, που μάχονται στην περιοχή!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κώστας Ονισένκο, δημοσιογράφος και ανταποκριτής στο Κίεβο, αυτή η πληροφορία μεταδίδεται από ουκρανικά κανάλια telegram, που λαμβάνουν πληροφορίες από υπηρεσίες ασφαλείας. «Στόχος είναι να κατηγορηθεί το Αζόφ και να μειωθεί η μαζικότητα της υποστήριξης της Ουκρανίας» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση

Το κονβόι ξεκίνησε από τις 11 το πρωί από την πολιορκημένη Μαριούπολη με στόχο να διασχίσουν την εμπόλεμη ζώνη και να φτάσουν σώοι στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία.

Ο πρώτος στόχος ήταν να φτάσουν αρχικά στην πόλη Ζαπορίζια, σε απόσταση 230χλμ., κάτι που έγινε. Έπειτα, θα συνεχίσουν προς την πόλη Ντνίπρο και από εκεί, κρίνοντας εκ νέου τα δεδομένα, θα ακολουθήσουν διαδρομή η οποία θα τους οδηγήσει στα σύνορα με την Μολδαβία. Τελικός προορισμός, φυσικά, η Ελλάδα, μέσω Ρουμανίας.

Τους Έλληνες συνοδεύει ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελλένος, ο οποίος σκοπεύει αμέσως μετά, να επιστρέψει πάλι πίσω στην Μαριούπολη και τα καθήκοντά του.

Στις 12:10 το μεσημέρι το κονβόι των Ελλήνων πέρασε τον 1ο σταθμό ελέγχου, στα όρια της πόλης της Μαριούπολης, ουκρανικών δυνάμεων, γεγονός που αποδεικνύει ότι η πόλη, παραμένει έως αυτήν την ώρα, στα χέρια των αμυνομένων.

Σχεδόν δύο ώρες μετά, το κομβόι συνάντησε 2ο σταθμό ελέγχου, αυτή τη φορά Ρώσων στρατιωτών. Σκοπός είναι όλα τα αυτοκίνητα να παραμένουν το ένα πίσω απ’ το άλλο, ωστόσο, αυτό, δεν είναι πάντα εφικτό.

Η επικοινωνία γίνεται μόνο μέσω δορυφορικού τηλεφώνου για λόγους ασφαλείας, καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης διαδρομής, που πραγματοποιείται με μεγάλη προσοχή και χαμηλή ταχύτητα.

Πηγή: newsit.grΕλληνική γενοκτονία ετοιμάζουν οι νεοναζί Ουκρανοί του Τάγματος του Αζόφ, καθώς διαδίδουν τις τελευταίες ώρες πληροφορίες ότι θα «χτυπηθεί» το ελληνικό κονβόι από τη Μαριούπολη.