Φουντώνουν οι πιέσεις προς τους γαλάζιους βουλευτές Θεσσαλονίκης- Δεν αναμένονται εκπλήξεις

Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που δέχονται οι βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη με το βλέμμα στην τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που προβλέπει αφαίρεση από 5 έως 10 βαθμούς για ομάδες που εμπλέκονται σε καθεστώς πολυϊδιοκτησίας.

Πρακτικά, εφόσον ισχύσει για φέτος η απόφαση, θα σημάνει αφαίρεση αρκετών βαθμών για τον ΠΑΟΚ, κάτι που τον φέρνει σε μειονεκτική θέση έναντι του Ολυμπιακού στη μάχη του πρωταθλήματος, ακόμα και αν αποφεύγει τον υποβιβασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, από το πρωί οι βουλευτές δέχονται τηλεφωνήματα στα γραφεία τους, αλλά και στα προσωπικά τους τηλέφωνα, ενώ άκρως πιεστικό είναι και το κλίμα στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης που έχουν ιδιαίτερη επιρροή στα τεκταινόμενα της πόλης. Μάλιστα, οι βουλευτές δέχονται και προειδοποιήσεις να μην ψηφίσουν την τροπολογία που έχει καταθέσει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ, σε ιδιωτικές τους συζητήσεις, αρκετοί παραδέχονται την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με φόντο τον ΠΑΟΚ.

Την ίδια ώρα, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ καλεί τους όλους τους βουλευτές Θεσσαλονίκης σε συνάντηση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Από τη ΝΔ, η πρόσκληση αφορά τους Κώστα ΚαραμανλήΚώστα Γκιουλέκα, Σταύρο Καλαφάτη, Έλενα Ράπτη, Στράτο Σιμόπουλο, Άννα Ευθυμίου και Δημήτρη Κούβελα (Α’ Θεσσαλονίκης) και τους Θεόδωρο Καράογλου, Σάββα Αναστασιάδη και Δημήτρη Βαρτζόπουλο (Β’ Θεσσαλονίκης).

Σε κάθε περίπτωση, στη ΝΔ δεν αναμένουν εκπλήξεις στην ονομαστική ψηφοφορία που έχει προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία Μενδώνη-Αυγενάκη και προγραμματίζεται για τη 13:00 το μεσημέρι. Σημειωτέον, γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ και άρα υπεύθυνος για την τήρηση της κομματικής γραμμής είναι ο Θεσσαλονικιός βουλευτής και πρώην υπουργός Σταύρος Καλαφάτης. Το ότι, βεβαίως, η τροπολογία θα ψηφιστεί δεν αναιρεί τον προβληματισμό των βουλευτών, όπως έλεγαν τινές εξ αυτών στο Reader.gr.

Πηγή: reader.gr