“Γαλάζια” μάχη σε προσκήνιο και… παρασκήνιο για να μην σπάσει ο Δήμος!

Σε επιχείρηση να μπλοκάρουν τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου έχουν επιδοθεί κύκλοι που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, με εντολή των ίδιων των επιτελών της Συγγρού που επιχειρεί πλέον να “σηκώσει” αντιπολιτευτικά το θέμα την ώρα που στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης φοβούνται για το εκλογικό αποτέλεσμα σε περίπτωση τριών δήμων…

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής φορέων η διοίκηση των οποίων πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση, έχουν δεχθεί πιέσεις τόσο από τοπικά στελέχη της Ν.Δ. όσο και από κεντρικά, να εκδώσουν ανακοινώσεις κατά της διάσπασης του ενιαίου δήμου, ακόμα και αν η θέση τους ήταν διαφορετική το προηγούμενο διάστημα ή δεν είχαν καν πάρει θέση τους προηγούμενους μήνες, όταν και είχε φουντώσει ο δημόσιος διάλογος στο νησί της Κέρκυρας.
Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν σταλεί ακόμα και sms (!) με τα οποία ζητείται από επικεφαλής φορέων να εκδώσουν ανακοίνωση κατά της διάσπασης.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, όταν τον Οκτώβριο, το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας είχε πάρει -παρά την αντίθετη άποψη του δημάρχου- θέση συντριπτικά υπέρ της διάσπασης του ενιαίου δήμου, δεν είχαν εκφράσει καμία αντίρρηση.

Σιωπή από Δένδια

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος δεν αποφεύγει να παρέμβει το τελευταίο διάστημα σε ζητήματα που αφορούν το νησί (π.χ. για τον Ερημίτη), δεν έχει κάνει καμία δήλωση ή παρέμβαση κατά τη διάσπασης του Δήμου. Να θυμίσουμε ότι ήταν αυτός που είχε προσπαθήσει να προχωρήσει νομοσχέδιο για τη διάσπαση το 2014 και το είχε μάλιστα ανακοινώσει από το αεροδρόμιο Κέρκυρας το Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς, για να “θαφτεί” με άλλες παρεμβάσεις εντός της τότε κυβέρνησης το θέμα στη συνέχεια…

Γκρίνιες

Η επιμονή της Ν.Δ. να σηκώνει το θέμα με ανακοινώσεις φορέων που πρόσκεινται στο κόμμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ενοχλήσει “γαλάζια” αυτοδιοικητικά στελέχη από την περιφέρεια του νησιού και, κυρίως, από περιοχές τόσο του βορρά όσο και του νότου οι οποίοι θεωρούν ότι η παραμονή της παρούσας κατάστασης και με τις υπάρχουσες κεντρικές υποψηφιότητες, θα στραγγαλίσει για μία ακόμα φορά τις εκτός πόλης περιοχές του νησιού.
Ακόμα και εντός της ΝΟΔΕ της ΝΔ, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν στελέχη τα οποία ακόμα και σήμερα δεν είναι αρνητικά στη διάσπαση, όμως, λόγω της ρητής εντολής για την τακτική που ακολουθεί κεντρικά το κόμμα, δεν επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν την άποψή τους και περιμένουν τις εξελίξεις στην επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή.

Αναδημοσίευση από www.corfupress.com