Γαλιατσάτος: Η απεικόνιση των κρουσμάτων κορωνοιού στον χάρτη του ΕΟΔΥ είναι ψευδεπίγραφη.

Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού ο ΕΟΔΥ παρουσίαζε ένα χάρτη διασποράς κρουσμάτων με βάση την διεύθυνση κατοικίας.

Παρουσιάστηκε όμως το φαινόμενο η Λευκάδα να έχει ένα (1) διαπιστωμένο κρούσμα (και από όχι μόνιμο στην ουσία κάτοικο, αφού ζει και εργάζεται στην Αθήνα ) και η Λευκάδα στο χάρτη να είναι με σκούρο πράσινο χρώμα (που σημαίνει πάνω από 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους) δηλαδή σε σχέση με το πληθυσμό έχει πάνω από 12 κρούσματα.

Δηλαδή όσοι είναι θετικοί στον ιό σε άλλες πόλεις και δηλώνουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας Λευκάδα χωρίς όμως να ζουν, να συγχρωτίζονται, κλπ στο νησί, παρουσιάζονται ως κρούσματα ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ.

Δημιουργείται λοιπόν ένα πρόβλημα στην τοπική κοινωνία όσον αφορά την ψυχολογία των κατοίκων, τον φόβο ειδικά στα ηλικιωμένα και επιβαρυμένα άτομα, στον τουρισμό και γενικά σε όλα τα επαγγέλματα.

Επειδή το θέμα απασχολεί τους κατοίκους της Λευκάδας εδώ και καιρό με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο χωρίς όμως επίσημη απάντηση,

επερωτάσθε:

·       τι ενέργειες έχετε κάνει για να παρουσιάζονται σωστά, σύμφωνα με την πραγματικότητα, στον χάρτη τα κρούσματα και να μη δίνουν ψευδή στοιχεία και εντυπώσεις σε σχέση με το επιδημιολογικό φορτίο της κάθε περιοχής;

Από το γραφείο τύπου της ΑΝΑΣΑ