Γαλιατσάτος: η κα. Κράτσα αναφέρει το ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑΛΛΙΝΑ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ!!! Το οποίο, όπως όλοι γνωρίζουμε, πολύ απλά δεν υφίσταται, δεν έχει λειτουργήσει ποτέ.

Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζαμε ότι η κα. Κράτσα πάσχει από παντελή έλλειψη γνώσης της πραγματικότητας στα νησιά μας, αυτής που με κόπο, πολύ εργασία και συνεχείς προσπάθειες καταφέρνουμε μέρα την μέρα να αντιστρέψουμε. Αυτής που κληρονομήσαμε από δεκαετίες διακυβέρνησης ανθρώπων που διαχειρίστηκαν πακτωλούς χρημάτων, ανθρώπων που ανήκουν στον ίδιο κομματικό χώρο με την κα. Κράτσα, ανθρώπων που πολύ λίγο αν όχι καθόλου νοιάστηκαν για τον τόπο μας.

Εκείνο που δεν γνωρίζαμε όμως, είναι ότι η κα. Κράτσα ζει σε μια εικονική πραγματικότητα. Σ΄ έναν τόπο που το πρωινό της περνά με επισκέψεις στο Μουσείο Γιαλλινά της Κέρκυρας, το οποίο μάλιστα σε πρώτη ευκαιρία προτείνει προς επίσκεψη και σε φίλους από διάφορες χώρες του κόσμου.

Και όχι, τα παραπάνω δεν είναι δικά μας λόγια.

Η  ίδια η κα. Κράτσα, στο επίσημο site της, σε μια  ατράνταχτη απόδειξη ότι δεν γνωρίζει ούτε τα βασικά για τα νησιά μας, με συνέπεια να καθίσταται επικίνδυνη, προτρέπει φίλους να «γνωρίσουν και να προβάλλουν περισσότερο την Ελλάδα», επισκεπτόμενοι «μουσεία που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την ιστορία μας» και «εκφράζουν την ψυχή, την ιστορία και τα ιδιαίτερα γεωφυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής». Ως τέτοιο παράδειγμα η κα. Κράτσα αναφέρει το ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑΛΛΙΝΑ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ!!! Το οποίο, όπως όλοι γνωρίζουμε, πολύ απλά δεν υφίσταται, δεν έχει λειτουργήσει ποτέ.

Και που αγωνιζόμαστε, μαζί με τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου, να κατασκευαστεί, να λειτουργήσει και να μεγαλουργήσει προσδίδοντας κύρος και πρόσθετους χώρους πολιτισμού στην Κέρκυρα. Προς τούτο άλλωστε η σημερινή Περιφερειακή Αρχή εξασφάλισε χρηματοδότηση 5εκ. ευρώ για να καταστεί το κτίριο λειτουργικό και η φιλοξενία της συλλογής των έργων τέχνης ασφαλής.

Φυσικά δεν περιμένουμε η γκάφα ολκής της κας. Κράτσα, να λάβει την ευρεία δημοσιότητα των διάσημων λάστιχων του αυτοκινήτου της, που κακοπάθησαν στους δρόμους της Κέρκυρας. Άλλωστε πόσο σοβαρό είναι μια υποψήφια Περιφερειάρχης των νησιών μας να μην γνωρίζει αν υφίσταται ή όχι Μουσείο που φιλοξενεί το έργο ενός από τους διασημότερους Επτανήσιους καλλιτέχνες; Πόσο σοβαρό είναι εντέλει ένας υποψήφιος να μην γνωρίζει ούτε τα βασικά για την έδρα της Περιφέρειας;

Αυτό απομένει να το απαντήσουν τουλάχιστον οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου, και όλοι εκείνοι που θα κληθούν με την ψήφο τους τον Μάιο να συνεχίσουν να οδηγούν τα Ιόνια Νησιά στην ανάπτυξη και τη δημιουργία.

Υ.Γ: Αλήθεια, για να μην μείνουμε με την απορία, αυτό το Μουσείο που επισκέφθηκε η κα. Κράτσα και το συστήνει ως «Μουσείο Γιαλλινά», που ακριβώς βρίσκεται στην Κέρκυρα;