αυτοί οι “άριστοι” του νεοφιλελευθερισμού ,είτε της κυβερνητικής πλειοψηφίας είτε της περιφερειακής, θα πρέπει να υποφέρουν πολύ.
Και εξηγούμαστε:
Την ώρα που η ανικανότητα τους στην διαχείριση των πόρων του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ της ΠΙΝ τους οδηγεί να μειώνουν το πρόγραμμα κατά 13%, την ίδια στιγμή προσπαθώντας να παρουσιάσουν κάποιο έργο “αναγκάζονται” να οικειοποιούνται τον σχεδιασμό, τις δράσεις και τις χρηματοδοτήσεις της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ.

Παράδειγμα 1ο
………………………….
ο βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ κ. Γκίκας , ακολουθώντας προφανώς την γραμμή Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του στην Κερκυρα, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι η χρηματοδότηση των 13 περίπου εκατομ. ευρώ για το Αχίλλειο προέρχεται από την προ-προηγούμενη κυβέρνηση (δηλ. την κυβέρνηση Σαμαρά)!
Η δέσμευση του ποσού αυτού , η έκδοση της σχετικής πρόσκλησης προς την ΕΤΑΔ για την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ ήταν αποφάσεις της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ. Οι πόροι αυτοί ήταν του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ουδεμία σχέση είχαν ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Μητσοτάκης.

Παράδειγμα 2ο
………………………….

ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ορφανουδάκης σε συνέντευξη του στα μμε της Ζακύνθου εμφάνισε το έργο του λιμανιού των Βολιμών ως προτεραιότητα της ΠΙΝ/Κράτσα για την οποία εργάστηκαν με ζήλο ωστε να εκτελεστεί χρηματοδοτούμενο με 9 περίπου εκατομ. ευρώ!
Η μελέτη του λιμανιού ήταν από το 2005 ημιτελής, απλήρωτη και δίχως εγκρίσεις. Η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ την ανέσυρε την χρηματοδότησε την ολοκλήρωσε και εξασφάλισε την συνολική χρηματοδότηση του έργου από το ΠΔΕ με 8,8 εκατ. ευρώ, ήδη από το τέλος του 2018. Μόνη εκκρεμότητα η έκδοση περιβαλλοντικών όρων ,απόφαση που εκκρεμεί και τώρα, ώστε εν συνεχεία να δημοπρατηθεί.

Παράδειγμα 3ο
……………………………
σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε μετά την επίσκεψη της αντιπεριφερειάρχη κ. Μοθωναίου στην Κεφαλονιά αναφέρεται οτι στην συνάντηση που ειχε με τον δήμαρχο Ληξουρίου παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης συζήτησαν για την πρόδο των έργων πολιτισμού στην περιοχή του δήμου. Μεταξύ άλλων μίλησαν για την επισκευή και αποκατάσταση του Θεάτρου Ληξουρίου που θα το χρηματοδοτήσουν με 900.000 ευρώ!
Μόνο που τους διέφυγε οτι το έργο αυτό εχει χρηματοδοτηθεί ήδη απο τον Σεπτέμβριο του 2018 με 900.000 ευρώ απο το ΠΔΕ της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ μετα από σχετικό αίτημα του (ενιαίου) δήμου Κεφαλονιάς.

Η ΑΝΑΣΑ ειναι υπερήφανη γιατι 11 μήνες μετά την αλλαγή στην διοίκηση της ΠΙΝ το έργο που ειχε παραχθεί και οι χρηματοδοτήσεις που είχαν εξασφαλισθεί είναι αυτά που κινούν το καράβι της ΠΙΝ!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=691267865053776&id=100025117059384

Προηγούμενο άρθροΣυναυλία της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με μαέστρο τον Αγαθάγγελο Γεωργακάτο
Επόμενο άρθρο«Όταν σε δω θα σε ξεφτιλίσω άγρια»: Ο Μίκι Ρουρκ τα βάζει με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο