Οι πρώην βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συμμετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του κόμματος, η σύνθεση της οποίας δόθηκε σήμερα το απόγευμα στη Δημοσιότητα.

Στα 694 μέλη της επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει για πρώτη φορά αυτό το Σάββατο στην Αθήνα, εκτός των Θεόδωρου Γαλιατσάτου, Κώστα Παυλίδη και Φωτεινής Βάκη, συμμετέχουν επίσης ο νυν βουλευτής Κέρκυρας Αλέκος Αυλωνίτης (όπως και όλοι οι βουλευτές), ο υποψήφιος δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Σπύρος Βάρελης, ο Τάσος Τόμπρος, οι πρώην βουλευτές Ζακύνθου Σ. Κοντονής και Κεφαλονιάς Ιθάκης Α. Θεοπεφτάτου, η Κερκυραία δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Α. Καββαδία.
Η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης θα πραγματοποιήσει την παρθενική της συνεδρίαση το Σάββατο το μεσημέρι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στη σύνθεση της ΚΕΑ εντάχθηκαν προσωπικότητες από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί και ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα, το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο το οποίο θα έχει συντονιστικό και λειτουργικό ρόλο για την καλύτερη οργάνωση της Επιτροπής.
Σε αυτό, θα συμμετάσχουν τα 23 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και 12 μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας και το οποίο θα οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο που θα διεξαχθεί μετά το Πάσχα.

Γνωστά ονόματα από όλη την Κεντροαριστερά

Στην επιτροπή συμμετέχει η συντριπτική πλειονότητα όσως υπηρετήσαν σε κυβερνητικές θέσεις αλλά και πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη λεγόμενη «Παπανδρεϊκή» πτέρυγα (τόσο του Γιώργου Παπανδρέου όσο και παλαιότερα, «ανδρεϊκά», πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ενώ δεν λείπουν στελέχη από το Ποτάμι και ορισμένοι εκ της πάλαι ποτέ «εκσυγχρονιστικής πτέρυγας» του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι, στη σύνθεση της επιτροπής συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα της πρώην διευθύντριας του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου Ρεγγίνας Βάρτζελη, του προσωπικού ιατρού του Ανδρέα Παπανδρέου Θύμιου Λιβάνη, πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως οι Θανάσης Γικονόγλου, Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Κασσάρας, Δημήτρης Παλαιοθόδωρος, Στέφανος Τζουμάκας Άγγελος Τόλκας κ.α. καθώς και ο πρώην Γραμματέας νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νίκος Μαδεμλής. Συμμετέχουν επίσης ο προερχόμενος από την ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Θόδωρος Τσίκας.
Από το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ προέρχονται ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αχιλλέας Μητσός και ο πάλαι ποτέ πολιτικός φίλος του Κώστα Σημίτη, καθηγητής Νίκος Μουζέλης, ενώ από το χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς προέρχονται ο Νίκος Μπίστης, ο Σωτήρης Βαλντέν, ο ο Αντώνης Ρουπακιώτης, οι πρώην πρόεδροι της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλης.
Από το χώρο του συνδικαλισμού, των μαζικών φορέων και των τεχνών ο συνθέτης και τραγουδοποιός Σταμάτης Κραουνάκης, ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, ο πρόεδρος ΕΥΔΑΠ Γιώργος Αλεξανδράκης, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος, ο συνθέτης και τραγουδιστής Κώστας Καλδάρας, ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, ο ηθοποιός και πρώην δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος.
Από το χώρο των ΑΕΙ οι πανεπιστημιακοί Ηλίας Νικολακόπουλος, Θεοδόσης Πελεγρίνης, Αρης Καζάκος, Δημήτρης Πλουμπίδης κ.α.

Πηγή: corfupress.com