Γεωργιάδης: Υποχρεωτική για όλους η μάσκα – Το μεγαλύτερο πλήγμα σε τουρισμό και εστίαση

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι θα πρέπει οι πολίτες να αποφεύγουν τον συνωστισμό

Στην εκπομπή «Τώρα… ό,τι συμβαίνει» του OPEN TV εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και μίλησε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η επαναλειτουργία κάποιων καταστημάτων από την Δευτέρα 4/5, τα μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να τηρούν οι επιχειρήσεις, οι μάσκες και τιμές τους κ.ά.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι θα πρέπει οι πολίτες να αποφεύγουν τον συνωστισμό και τόνισε πως όλοι μας θα πρέπει να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες, «όχι εμείς, όλη η ανθρωπότητα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης θα προτιμούσα να είχαμε πλήρες άνοιγμα της αγοράς και όχι όλη αυτή τη διαδικασία. Όμως, εδώ πρέπει να ακολουθήσουμε τους ειδικούς και οι ειδικοί μάς βάζουν ακόμα πιο δύσκολη άσκηση… Το άνοιγμα της οικονομίας γίνεται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, πολύ αργά, πολύ σταδιακά και με περιορισμούς που σίγουρα βλάπτουν πολύ την οικονομική δραστηριότητα. Γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, όλα αυτά τα μέτρα για τα οποία συζητάμε, για την οικονομική δραστηριότητα είναι ζημία», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης αναφορικά με την επαναλειτουργία ορισμένων καταστημάτων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Όσον αφορά στη χρήση της μάσκας, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως δεν είναι μόνο υποχρέωση του εργαζόμενου να φορά μάσκα αλλά όλων των πολιτών, ενώ διευκρίνισε πως αν κάποιος εργαζόμενος βρίσκεται μόνος του σε ένα γραφείο, δεν υποχρεούται να φορά μάσκα.

Σχετικά με τις επιπτώσεις του κορονοϊού στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο κλάδος του τουρισμού και ο κλάδος της εστίασης θα δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα. Αντιλαμβάνομαι ότι αν ένα εστιατόριο το βάλουμε να δουλέψει με τα μισά τραπέζια, προφανώς το οικονομικό μοντέλο αλλάζει… Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής, θα είναι μία δύσκολη οικονομική χρονιά». Παράλληλα, τόνισε πως, όπου πρέπει να γίνει παρέμβαση, εφόσον το κράτος αναγκάζει τους ανθρώπους να δουλεύουν «με τα μισά τους τραπέζια», θα είναι εκεί για να τους βοηθήσει.

Πηγή: ethnos.gr