Διαβάζω σε σχετική ανακοίνωση του Επάρχου Ιθάκης ότι οι εργασίες αποκατάστασης-αναβάθμισης Λιμένος Πισαετού Ιθάκης επανεκκινούνται με ενταντικοποιημένους ρυθμούς, προκειμένου να καλυφθούν οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν από τον Αύγουστο και μετά στην υλοποίηση του έργου και για τις οποίες είχαμε ενημερώσει εκτενώς.

Αυτό κατ’αρχήν είναι πολύ ευχάριστο, γιατί η Ιθάκης μας θα υποδεχθεί τη τουριστική σεζόν με ένα καινούργιο, λειτουργικό και ασφαλές λιμάνι, που όλοι περιμένουμε εναγωνίως εδώ και μια δεκαετία!!!

Από την άλλη, θα δηλώναμε ευτυχέστεροι εάν η νέα περιφερειακή αρχή είχε εξ αρχής αναγνωρίσει τις οφθαλμοφανείς καθυστερήσεις στο έργο, τις είχε αιτιολογήσει επαρκώς και είχε συγκρατηθεί από όλες αυτές τις αλλεπάλληλες δημόσιες διαψεύσεις και διαβεβαιώσεις περί της μη ύπαρξης οποιασδήποτε καθυστέρησης, ακόμα μια φορά θεωρώντας ότι απευθύνεται συλλήβδην σε απράγμονες, ανίδεους ή ευκολόπιστους οπαδούς και όχι σε σοβαρούς, ενημερωμένους πολίτες.

Να θυμίσουμε ότι η σύμβαση εκτέλεσης του έργου “Λιμάνι Πισαετού Ιθάκης” συνυπεγράφη από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Ιθάκης και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας SICAP Α.Τ.Ε. στις 23 Φεβρουαρίου 2018 στο Επαρχείο της Ιθάκης, με προϋπολογισμό δημοπράτησης 6.640.000 ευρώ, τελικό ποσό σύμβασης 3.728.227,19 ευρώ και χρόνο αποπεράτωσης 700 ημέρες (23-24 μήνες).

Ευχόμαστε να μην υπάρξουν περαιτέρω κωλύματα και καθυστερήσεις και το έργο να αποδοθεί στους δικαιούχους του πριν το Πάσχα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Από το fb της

 Anna Deftereos Stathopoulou